PRETRAGA

NA SEVERU KOSOVA 12 OSOBA ZARAŽENO VIRUSOM KORONA

 • internet
 • 02/04/2020 14:33
 • Pregleda: 162
 • http://rtvpuls.com/vesti/na_severu_kosova_12_osoba_zarazeno_virusom_korona/27857
 • K.MITROVICA, 2.april - U četiri opštine na severu Kosova trenutno ima 12 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih su dve osobe na lečenju u Beogradu i Nišu, potvrdio je za Kosovo Onlajn zamenik direktora Kliničko – bolničkog centra u Severnoj Mitrovici doktor Zlatan Elek.
   
  Elek je rekao da se trenutno na Infektivnoj klinici u njihovoj zdravstvenoj ustanovi nalaze dva pacijenta sa stabilnom kliničkom slikom, dok je jedna osoba, zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, jutros transportovana za Niš.
   
   
  “Ostali pacijenti koji su pozitivni na Covid su u samoizolaciji”, rekao je dr Elek.
   
  On je istakao da se u Zavodu za javno zdravlje na dnevnom nivou testira između 20 i 25 osoba kod kojih se sumnja zaraza koronavirusom.
   
   
  “Sada nam rezultati stužu mnogo brže s obzirom da smo upućeni na Institut u Kraljevu, tako da uglavnom dobijamo rezultate od prethodnog dana za broj pozitivnih i negativnih pacijenata. Imamo veliku pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju, nadležnog ministarstva i vlade, a očekujemo i pomoć koja će nam u toku dana stići u smislu kolega epidemiologa sa Instituta ,Batut’. Imamo određenih kapaciteta na Infektivnom odeljenju i nadamo se da ćemo osposobiti i veći broj jedinica za smeštaj”, rekao je Elek.
   
  Zamenik direktora KBC – a je rekao da se u konsultacijama sa Kriznim štabom i timom stručnjaka razmatra mogućnost osposobljavanja dodatnih kapaciteta u novoizgrađenoj hali sportova.
   
  On je odbacio glasine koje se ovih dana mogu čuti po gradu da je koronavirus ušao u zdravstvene ustanove dodajući da je zdravstveni radnik kod koga je otkriven koronavirus na lečenju u Beograd.
   
  Izvor: Kosovoonline
   


  PULS NARODA