PRETRAGA

NATO PREISPITUJE SVOJU POSVEĆENOST KOSOVSKIM BEZBEDNOSNIM SNAGAMA

 • rtvpuls
 • 11/02/2019 09:59
 • Pregleda: 62
 • http://rtvpuls.com/vesti/nato_preispituje_svoju_posvecenost_kosovskim_bezbednosnim_snagama/22332
 • PRIŠTINA, 11.februar - General-major Lorenco Dadario izjavio je da su međunarodne vojne trupe posvećene održavanju sigurnog okruženja na Kosovu, uprkos političkim dešavanjima i mogućim tenzijama.
   
  "Politiku prepuštam političarima i vidim da demokratija funkcioniše. Vi se trudite, imate dinamiku, koalicije, glasanje i tako dalje. I ovo je u redu. Ono što me zabrinjava su posledice političkih aktivnosti, izjava, retorike, naracije, akcija koje mogu biti političke prirode, ali sa posledicama na bezbednost ", rekao je komandant Kfora Lorenco Dadario u intervjuu Kohi ditore.
   
  O saradnji sa Kosovskim bezbednosnim snagama nakon odluke kosovske Skupštine da se transformišu u vojsku, rekao je da NATO još uvek preispituje svoj nivo posvećenosti KBS-u i da je to politička diskusija koja uključuje zemlje članice NATO-a i one koji doprinose. 
   
  "Ono što bih rekao je da se naši odnosi sa KBS-om nisu promenili",rekao je komandant Kfora. 
   
  Na pitanje o severu Kosova, Dadario je rekao da je ta "oblast i dalje talac političke situacije i da su ljudi zabrinuti za rešenje".
   
  "Od vitalne je važnosti okupiti policiju i druge institucije, tako da svi pokušaju da daju sve od sebe", zaključio je italijanski general.
   
  Izvor: RTS