PRETRAGA

NEDELJA CRVENOG KRSTA OBELEŽAVA SE I U NOVOM BRDU

 • internet
 • 15/05/2019 18:32
 • Pregleda: 905
 • http://rtvpuls.com/vesti/nedelja_crvenog_krsta_obelezava_se_i_u_novom_brdu/23645
 • NOVO BRDO, 15.maj – Međunarodna manifestacija „Nedelja Crvenog krsta“ obeležava se svečanostima i prigodnim aktivnostima i u opštini Novo Brdo. 
   
  Predstavnici Crvenog krsta Gnjilanskog regiona, pred stotinak učenika Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Prekovcu, govorili su o istorijatu ove međunarodne organizacije i značaju koji i danas ima u svetu i kod nas.
   
  Aktivistkinja Crvenog krsta i učetiljica iz Kosovske Kamenice Danijela Maksimović održala je stručno predavanje o borbi protiv trgovine ljudima. 
   
  „Savremeno društvo ulaže velike napore u cilju prevencije i sprečavanja trgovine ljudima i u tome i mi odavde, iz Kosovskog Pomoravlja, treba da damo svoj doprinos, jer smo i sami potencijalna meta“, rekla je Maksimovićeva i savetovala decu na koji način ovaj oblik međunarodnog kriminala mogu prepoznati i kako da se zaštite.
   
  Posle predavanja, aktivisti Crvenog krsta su demonstrirali pokaznu vežbu  pružanja prve pomoći povređenim osobama.
   
  Sekretar Crvenog krsta Kosova i Metohije Dragiša Murganić istakao je važnost ove organizacije i njen plemenit rad u humanitarnim aktivnostima.
   
  „Crveni krst Kosova i Metohije okuplja veliki broj aktivista i volontera. Delujemo u 22 opštine na KiM. Redovno učestvujemo u akcijama poput dodele humanitarne i socijalne pomoći, dobrovoljnog davanja krvi, organozujemo stručne ekskurzije i putovanja, ali i radimo upoznavanje i druženju naših mladih članova iz različitih sredina“, kaže Murganić.
   
  Organizacija Crvenog krsta Gnjilanskog regiona pokriva čitavo Kosovsko Pomoravlje, a osim u Gnjilanu, još su aktivni i u Kosovskoj Vitini, Novom Brdu i Kosovskoj Kamenici.
   
  Novinar: Jovan Simić 
   


  Video


  PULS NARODA