PRETRAGA

NIKOLIĆ: POSETA NAZARBAJEVA POKAZATELJ ISKRENOG PRIJATELJSTVA

 • r.sipetic
 • 24/08/2016 11:13
 • Pregleda: 251
 • http://rtvpuls.com/vesti/nikolic:_poseta_nazarbajeva_pokazatelj_iskrenog_prijateljstva/11078
 • BEOGRAD, 24. avgust - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je prvu posetu Beogradu predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva nazvao istorijskom jer šalje iskrenu poruku prijateljstva dve države i istovremeno mu zahvalio na principijelnom stavu o nepriznavnju Kosova i Metohije i protivljenju ulaska Kosova u Unesko.
  Nikolić je tokom zajedničkog obraćanja dva predsednika istakao da je Kazahstan na taj način pokazao privrženost demokratskim vrednostima i principima, čime je omogućio Srbiji da zaštiti svoju kulturnu baštinu na KiM.
  Predsednik Srbije je dodao i da očekuje da se inicijativa Kosova za članstvo u Unesku ponovi sledeće godine i apelovao na prijatelje Srbije da joj pomognu u sprečavanju te "anticivilizacijske i bezumne namere".
  Nikolić je podsetio predsednika Nazarbajeva da postoje povećani bezbednosni rizici na Kosovu i Metohiji, religijski ekstremizam i učešće stanovnika albanske nacionalnosti u brojnim terorističkim akcijama u kriznim područjima širom sveta.
  Predsednik Srbije ocenio je posetu Nazarbajeva istorijskom, ne zato što je, kako je rekao, prva, već i zasto što je poslata iskrena poruka o prijateljstvu dve države i njihovih naroda. 
  Izvor: Tanjug