PRETRAGA

OBELEŽEN DAN ŠKOLE U ŠILOVU

 • m.zivkovic
 • 08/11/2019 15:23
 • Pregleda: 211
 • http://rtvpuls.com/vesti/obelezen_dan_skole_u_silovu_/25818
 • ŠILOVO, 8. novembar - Učenici, roditelji i prosvetno osbolje Osnovne škole  "Vuk Stefanović Karadžić“, Šilovo – Gnjilane, proslavili su danas Dan škole, u znak sećanja na velikog srpskog reformatora srpskog jezika, po kojem je škola dobila ime. 
   
  Kao i svake godine bogat kulturno-umetnički performans izveli su učenici svih uzrasta. Prikazani su i kratkometražni filmovi koje su učenici spremali sa svojim nastavnikom i glumcem Cvetkom Stanojevićem. 
   
  Tradicionale igre i pesme kao i skečevi posvećeni jeziku i Vuku Karadžiću oduševili su roditelje prijatelje i rođake. 
   
  Direktorica Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“, Šilovo – Gnjilane Tanja Aksić istakla je da je od velikog značaja negovati uspemenu na Vuka Karadžića . Dodaje da idu u korak sa vremenom, a ove godine imaju novitete u programu u vidu filmova. 
   
  “Veoma je bitno da negujemo sećanje na Vuka Karadžića. Vuk je jedna veličina, mnogo dela je ostavio i trebalo bi sa ponosom da nosimo ovo ime i da nam bude zvezda vodilja u svemu što radimo”, istakla je Aksićeva.
   
  U programu su učestvovali  i učenici izdvojenih odeljenja ove škole u Gnjilanu i Kmetovcu.  Deca romske nacionalnosti su za kraj izvela  igre uz romsku muziku što je publiku posebno razveselilo. 
   
  Učiteljima, nastavnicima i učenicima koji su se izdvojili po dobrim rezultatima rada, dodeljene su zahvalnice. Zahvalnica i poklon za odlazak u penziju uručeni su i učitelju Đorđu Saviću iz Šilova.
   
  Nobinarka: Maja Živković
   


  Video


  PULS NARODA