PRETRAGA

OČUVANJE MIRA I STABILNOSTI NAJVEĆI INTERES ZA SRBIJU I REGION

 • 06/12/2018 14:21
 • Pregleda: 107
 • http://rtvpuls.com/vesti/ocuvanje_mira_i_stabilnosti_najveci_interes_za_srbiju_i_region/21425
 • BEOGRAD, 6. decembar - Predsednik Aleksandar Vučić i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg saglasili su se u telefonskom razgovoru da su očuvanje mira i stabilnosti od najvećeg interesa za Srbiju i ceo region.
  Predsednik Vučić zahvalio je generalnom sekretaru Stoltenbergu na konstataciji da nije vreme za formiranje vojske tzv. Kosova, odnosno da namera tzv. Kosova da "transformiše svoje bezbednosne snage u vojsku dolazi u pogrešno vreme".
  Vučić je izrazio zebnju zbog namera tzv. Kosova da formira vojsku i opasnosti koje taj korak nosi po opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i bezbednost Srbije, kao i mir i stabilnost u regionu.
  Kako je saopšteno, dvojica sagovornika su se dogovorili da ostanu u stalnom i direktnom kontaktu, kao i da Vojska Srbije ponovo uspostavi svakodnevne kontakte sa snagama Kfora na Kosovu i Metohiji, kako bi razmenjivali informacije i pratili razvoj situacije.
  Predsednik Vučić je upoznao generalnog sekretara NATO-a sa problemima sa kojima se Srbija, a posebno srpski narod na Kosovu i Metohiji, suočavaju zbog iracionalnog poteza Prištine da uvede taksu od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, suprotno sporazumima i dogovorima.
  Stoltenberg izrazio je zahvalnost predsedniku Vučiću za odličnu organizaciju vežbe pružanja pomoći u vanrednim situacijama, koja je sa 900 učesnika, bila najveća vežba te vrste do danas, održanoj u oktobru u Srbiji.
  Takođe je naglasio koliko ceni doprinos Srbije miru i stabilnosti u regionu.
  Izvor: Tanjug