PRETRAGA

ODLUKA KOSOVSKE VLADE NIJE NAJBOLJA

 • 04/10/2013 11:51
 • Pregleda: 434
 • http://rtvpuls.com/vesti/odluka_kosovske_vlade_nije_najbolja/2839
 • GRAČANICA, 04.oktobar - Specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar izjavio je danas da odluka kosovske vlade da zabrani dolazak zvaničnika iz Beograda na Kosovo "nije najbolja" i da je rezultat nervoze obe strane.Žbogar je ocenio da je "preterano da se zabrane sve posete srpskih zvaničnika Kosovu, za vreme izbora pošto je svima nama u interesu da što više ljudi izađu na izbore".

  "U tom smislu, važno je da dolaze srpski zvaničnici da objašnjavaju ljudima šta će se desiti sa zdravstvom, sa obrazovanjem, da li će izgubiti posao ili neće, posebno na severu Kosova ima mnogo tih pitanja, koja još nemaju odgovor", kazao je Žbogar.On je rekao da je odluka vlade u Prištini da zabrani dolazak zvaničnika iz Beograda rezultat nervoze obe strane i istakao da nije dobro da ta odluka ostane na snazi mesec dana.Komentarišući najave iz Beograda da ovakva odluka kosovske vlade može da ugrozi dijalog Beograda i Prištine, Žbogar je rekao da time i Beograd pokazuje nervozu.“Mislim da treba malo da spustimo tenzije i razmislimo i nađemo rešenje”, kazao je Žbogar.
  Na izborima koji su zakazani za 3. novembar učestvuju 103 politička subjekata, od kojih je 50 iz redova albanske zajednice, 31 srpske, tri turske, devet bošnjačke, tri crnogorske, jedan goranske, po dva iz aškalijske i romske zajednice i po jedan iz egipćanske i hrvatske zajednice. Izvor: Glas Amerike.
   


  PULS NARODA