PRETRAGA

ODOBRENA IZGRDANJA 97 KUĆA ZA RASELJENA LICA U 10 OPŠTINA NA KOSOVU

 • 16/04/2018 16:44
 • Pregleda: 218
 • http://rtvpuls.com/vesti/odobrena_izgrdanja_97_kuca_za_raseljena_lica_u_10_opstina_na_kosovu_/18659
 • PRIŠTINA, 16. april - Izgradnja 97 kuća za raseljena lica u opštinama  Peć, Istok, Klina, Obilić, Kosovo Polje, Gračanica, Novo Brdo, Kamenica, Štrpce i Orahovac, odobrena je danas u okviru  projekta „PRK 5/RRK 5“ (Projekat povratak i reintegracija), saopšteno je iz  Ministarstva za zejednice i povratak (MZP).
   
  Generalni sekretar MZP Nenad Stojčetović je ocenio da je projekat „PRK 5“ veoma značajan za proces povratka i u ime ministra Dalibora Jevtića zahvalio se prisutnima na pomoći koju Ministarstvu pružaju tokom procesa, koji kako je istakao nije ni malo lak.
   
  „Zahvalan sam Kancelariji EU na Kosovu na podršci u procesu povratka i na svemu onome što generalno čini. Bez njihove pomoći mi ne bismo mogli sa uspehom da govorimo o projektu kao što to danas činimo.”
   
  Stojčetović je rekao da će Ministarstvo za zajednice i povratak i potpredsednik Vlade i ministar Dalibor Jevtić iako u tehničkom mandatu nastaviti da rade još više i da će ovih 97 kuća biti samo motiv da povratak u 2018. bude uspešniji od povratka u prethodnoj godini.
   
  Tokom sastanka obevestio je partnere na projektu, da će Ministarstvo za zajednice i povratak nastaviti da i ove godine na što bolji način ostvaruje punu implementaciju na realizaciji svojih obaveza.
   
  Upravnom odboru su pored predstavnika Ministarstva, prisustvovali i predstavnici Kancelarije Evropske unije na Kosovu, predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM/MOM), koja će i implementirati projekat i predstavnici UNHCR-a.
   
  Predstavnik Kancelarije Evropske unije na Kosovu, Samir Selimi, zahvalio se Ministarstvu i ministru Jevtiću na trudu da proces povratka bude uspešniji i bolji. Menadžer projekta „PRK 5“, Agron Ajazi je podvukao da će se sa dobrom saradnjom nastaviti i rekao da će se sve eventualne poteškoće prilikom realizacije u saradnji sa MZP-om i partnerima prevazići.
   
  Tokom sastanka je rečeno da postoji čvrsto uverenje da će se na kraju 2018. godine govoriti o dobrim rezultatima, kao što je to bio slučaj i za prethodne četiri faze. Izvor: Saopštenje