PRETRAGA

ODRŽAN PRVI SASTANAK KOMISIJA ZA NACRT ZAKONA O VLADI

 • 17/05/2018 13:17
 • Pregleda: 89
 • http://rtvpuls.com/vesti/odrzan_prvi_sastanak_komisija_za_nacrt_zakona_o_vladi_/19011
 • PRIŠTINA, 17. maj - Članovi Komisije zaduženi za izradu Nacrta zakona o Vladi Kosova održali su danas prvi sastanak. 
  Vlada Ramuša Haradinaja je odmah nakon formiranja naišla na oštre kritke javnosti zbog broja ministarstava i zamenika ministara koji su imenovani.
  Početkom maja meseca kosovski premijer najavio je formiranje Komisije koja će se baviti izradom Nacrta zakona o Vladi Kosova, čiji je zadatak da pravno definiše način na koji ova institucija treba da bude uređena.
  Komisija je nedugo zatim formirana, a danas je održala i prvi sastanak.
  „Na današnjem sastaku složili smo se da Nacrt zakona o Vladi bude predat na konsultacije timu stručnjaka i organizacija koje se bave ovim pitanjem. Biće potrebna jedna dobra analiza. Ovaj zakon ne određuje samo broj ministarstava, tu često grešimo jer mislimo da će uređivati samo to. Određivaće detalje koji se odnose na ustavnost, zakonitost, odgovornost, transparentnost, efikasnost jedne Vlade“, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Komisije Besnik Tahiri nakon sastanka.
  S obzirom da se još uvek ne zna tačan datum kada će Nacrt zakon biti završen, ne može se reći da li će on regulisati rad i aktuelne Vlade Ramuša Haradinaja.
  „Ko god da odredi neki datum, odnosno ko god da kaže da će to biti završeno danas ili sutra, on greši. Datum ne određuje proceduru rada, već proces rada određuje datum. Sada je maj mesec i sa jednim ozbiljnim radom možemo da kažemo da će jedna osnova zakona biti gotova do kraja godine“, rekao je Tahiri.
  Sa 21 ministarstvom i oko 70 zamenika ministara, Vlada Ramuša Haradinaja je odmah nakon formiranja u kosovskim medijima prozvana „kineska vlada“, jer Vlada Kine ima samo 4 ministarstva više.
  Izvor: RTV Kim