PRETRAGA

ODRŽANO DRUGO TAKMIČENJE U BESEDNIŠTVU U KOSOVSKOM POMORAVLJU

 • Desk
 • 06/12/2017 17:23
 • Pregleda: 615
 • http://rtvpuls.com/vesti/odrzano_drugo_takmicenje_u_besednistvu_u_kosovskom_pomoravlju/16962
 • RANILUG, 6.decembar - Ekonomsko-trgovinska škola Gnjilane-Ranilug  i ove godine  organizovala je  takmičenje srednjoškolaca Kosovskog Pomoravlja u besedništvu. Ovog puta  prijavilo se 17 srednjoškolaca, a za najbolji rad takmičilo se njih 13-toro.

  Aleksandar Tomić učenik Medicinske Škole u Velikom Ropotovu, osvojio je prvu nagradu na takmičenju srednjoškolaca Kosovskog Pomoravlja u besedništvu, koje je  održano u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Ranilugu.  Žiri,  koji je imao nimalo lak  zadatak, na kraju je morao  da odabere i nagradi tri najbolja rada. Tatjana Manojlović, novinarka RTS-a, članica tročlanog žirija,  zahvalila je svim  učesnicima ovog takmičenja i proglasila pobednike.   

  Od 13-oro srednjoškolaca iz Kosovskog Pomoravlja, od kojih su neki i autori svojih beseda, prvu nagradu osvojio  je Aleksandar Tomić učenik Medicinske škole u Velikom Ropotovu, na  temu  “Ako patnje drugih ne osećaš kao sopstvene, onda nisi čovek”.

  Drugo mesto pripalo je Jeleni Filipović, učenici Gimnazije Gnjilane-Šilovo, za rad na temu “Gluposti”, po tekstu Slobodana Stojanovića.

  Treća nagrada za besedništvo dodeljena je Anđeli Dimić iz Gimnazije u Kosovskoj Kamenici,  za autorski rad “Da mladi ljudi ne odlaze u svet, potrebno je da svet dovedemo u zemlju”.

  Organizator drugod po redu  takmičenja srednjoškolaca u besedništvu, bila je Ekonomsko - trgovinska škola u Ranilugu, a direktor Miodrag Jovanović kaže da je i ove godine, zaineresovanost srednjoškolaca na nivou, i da će im današnji  radovi pomoći u daljem školovanju.

  Ono što bi svako ko se oproba u istupanju pred širokim auditorijumom trebalo da ima u vidu jesu organizovane misli, znanje i osećaj da se sve to prezentuje na dopadljiv način. Govorništvo i  sam govornik mogu da obeleže neku epohu, da ocrne ili osvetle nečije delovanje. Jer, kako bi to Andrić rekao: “Kada bi riječi bile kratkog vijeka, kao zvuk koji ih je izgovorio. Ali one često žive godinama...".

  Novinar:Bojan Antić

   


  Video


  PULS NARODA