PRETRAGA

OPŠTINA I POLICIJA NEMOĆNI PRED KRADLJIVCIMA STOKE U NOVOM BRDU

 • rtvpuls
 • 14/03/2019 14:01
 • Pregleda: 440
 • http://rtvpuls.com/vesti/opstina_i_policija_nemocni_pred_kradljivcima_stoke_u_novom_brdu/22796
 • NOVO BRDO, 14.februar – Reagujući na najnovije slučajeve krađe stoke u Novom Brdu, zamenik gradonačelnika Siniša Dimić kaže da nedavna smena načelnika policijske stanice u toj opštini nije dala rezultata, jer kradljivci nisu zaustavljeni.
  Samo u poslednja dva dana lopovi su ukrali ili pokušali da  ukradu sedam goveda.
  „Od 2005.godine do danas ukradeno je više od 150 grla krupne stoke, a materijalna šteta se procenjuje na oko 150 hiljada evra. Oštećeni su uglavnom oni kojima je najteže, oni kojima je stočarstvo jedini izvor prihoda i egzistencije“, izjavio je Dimić za RTV Puls.
  Dodaje da se krađe dešavaju najčešće Srbima, ali ponekad i komšijama Albancima, kao što je to bio slučaj i pre nekoliko dana kada je jednoj albanskoj porodici u selu Jasenovik ukradeno tele.
  Na pitanje da li opština može da zaštiti i pomogne građanima koji su na meti kriminalaca, Dimić podseća da je Novo Brdo jedna od najsiromašnijih opština na Kosovu, površinski među najvećim, ali sa malobrojnom policijskom stanicom.
  „Trudimo koliko je u našoj moći da pomognemo oštećenim meštanima, policiji smo dali dodatna vozila, ali na raspolaganju imamo veoma mali budžet da bi mogli efikasnije da reagujemo i štetu nadoknadimo“, kaže Dimić.
   


  Video