PRETRAGA

OPŠTINA KLOKOT NEMA PARA ZA BORBU PROTIV POPLAVA

 • 01/04/2015 13:11
 • Pregleda: 460
 • http://rtvpuls.com/vesti/opstina_klokot_nema_para_za_borbu_protiv_poplava/5743
 • KLOKOT, 1.april – Gradonačelnik Klokota Srećko Spasić izjavio je da u opštinskoj kasi nema dovoljno novca za efikasnu borbu protiv poplava koje su posledica obilnih padavima krajem marta. Pored velike vode, problem predstavlja I čep koji se stvara kod starog mosta na Moravi, koji je u nadležnosti Direkcije za izgadnju puteva u Prištini.

  „Možda bi i pronašli donatora koji bi nam pomogao da izgradimo novi most, ali nam Direkcija ne dozvoljava radove na starom mostu koji je zarastao u korov  i šiblje, što sprečava slobodan protok vode, pa dolazi do plavljenja“, kaže za Puls gradonačelnik Klokota Srećko Spasić i podseća da su ovo već treće poplave koje se pogodile Kosovsko Pomoravlje u 2015.godini.

  Meštanin Klokota Ilija Vesić, čija je kuća bila opkoljena vodom 48 časova, sa više od pola metra vodenog taloga, upozorova na opasnost od zaraznih bolesti I poziva opštinske vlasti da ga posete I obezbede pomoć.

  Posebnu nevolju meštanima predstavaljaju poplave na poljoprivrednom  zemljištu. Samo u Klokotu poplavljeno je više od 60 hektara plodnih njiva, što će uticati na kašnjenje prolećne setve. Štete su velike, a koliko tačno iznose utvrdiće se tek kad se voda povuče.

   

   

   


  Video


  PULS NARODA