PRETRAGA

OPŠTINA PARTEŠ ĆE FINANSIRATI OBNOVU OŠTEĆENOG MINARETA?

 • 16/08/2016 16:31
 • Pregleda: 2033
 • http://rtvpuls.com/vesti/opstina_partes_ce_finansirati_obnovu_ostecenog_minareta/10964
 • PASJANE, 16. avgust – Odbor za bezbednost opštine Parteš na današnjoj vanrednoj sednici osudio je incident u selu Velikince, opština Gnjilane, kada je u nedelju Srbin iz Pasjana B.V. uhapšen zbog rušenja minareta na lokalnoj džamiji. 
  Odbor je, na predlog gradonačelnika Parteša Dragana Nikolića, doneo odluku da uputi predlog Skupštini opštine da finansira obnovu oštećenog minareta. 
  „Osuđujemo i žalimo zbog  incidenta. Nadamo se da ovaj događaj neće narušiti dobre međuetničke odnose između meštana Parteša i Gnjilana,  koji su oduvek bili za primer“, izjavio je za  RTV Puls gradonačalnik Dragan Nikolić.
  Sastanku Odbora za bezbednost su prisustovali predstavnici lokalne samouprave , Policijskog inspektorata Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, OEBS-a, KFOR-a i delegacije Eparhije Raško – prizrenske, sa zamenikom episkopa ocem Ilarionom na čelu . 
  „Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici žale zbog ovog događaja. Mi  vrlo dobro znamo kako je to  kad se nekom ruše svetinje. Ovo je pojedinačni akt i sve ukazuje na to da je reč o mentalno oboleloj osobi. Međutim, osećamo potrebu da se izvinimo islamskoj verskoj zajednici, jer se radi o čoveku koji je kršten u našoj crkvi“, izjavio je otac Ilarion.
  Posle sastanka u Pasjanu, prisutni su se uputili ka Skupštini opštine Gnjilane gde je bio takođe zakazan sastanak tamošnjeg odbora za bezbednost.  
   


  Video