PRETRAGA

OSOJANE: UKRADEN AUTOMOBIL POVRATNIKU

 • 23/08/2016 09:54
 • Pregleda: 546
 • http://rtvpuls.com/vesti/osojane:_ukraden_automobil_povratniku/11064
 • PRIŠTINA, 23. avgust - U Osojanu, opština Istok, je u toku noći povratniku Budumiru Repanoviću ukraden automobil marke Opel Korsa, saopštilo je Ministarstvo za zajednic e i povratak.
   Repanović se u Osojane vratio 2015. godine, a kako je preneo predstavnicima Ministarstva za zajednice i povratak, koji su ga jutros odmah posetili, da mu je automobil ukraden, primetio je negde oko dva časa posle ponoći. On je rekao da je zaustavio policijsku patrolu koja je u to vreme patrolirala kako bi prijavio krađu i da su oni uzeli izjavu, kao i to da će ga policija ponovo posetiti, ali se do sada to nije desilo.
   “Iako bi neko ocenio da je ovo obična krađa, za nas to nije jer se ovde ne radi o samo materijalnoj već i onoj drugoj, mnogo većoj šteti koja se nanosi a to je strah i neizvesnost kod onih koji su se nakon svega lošeg što im se desilo, ponovo odlučili da se vrate na svoja ognjišta”, navodi se u saopštenju ministarstva dostavljenom našoj televiziji.
   Ministarstvo za zajednice i povratak po ko zna koji put poziva nadležne da učine više u zaštiti povratnika da se ovakvi incidenti ne bi ponavljali potrebna je preventiva. Policijske patrole u ovim sredinama ne treba da služe radi forme i kako bi neko rekao da one postoje već da u ovakvim slučajevima odmah reaguju, a ne da po prijavi slučaj ostavljaju nekome drugome ko će ”ponovo posetiti” oštećeno lice. Takav pristup je prosto neprihvatljiv i dodatno obeshrabruje.
   Identifikacija i privođenje počionioca ovakvih krađa će biti najbolja moguća reakcija Policije Kosova i jasna poruka razbojnicima da neće proći nekažnjeno. To je najmanje što se očekuje uz podsećanje da je više napada na povratnike još uvek ostalo nerasvetljenjo, piše u saopštenju.