PRETRAGA

OTVORENA LIKOVNA KOLONIJA U PARTEŠU

 • b.antic
 • 24/08/2016 15:20
 • Pregleda: 766
 • http://rtvpuls.com/vesti/otvorena_likovna_kolonija_u_partesu/11075
 • PARTEŠ, 24.avgust - Drugi po redu  tradicionalni festival opštine Parteš “Glavičica Etno Fest 2016”, koji će biti održan 27. avgusta na Glavičici u Donjoj Budrigi,  ima za cilj da preko različitih aktivnosti promoviše bogatstvo kulturnog i prirodnog nasleđa ovog dela Kosovskog Pomoravlja, kažu organizatori ove manifestacije koji se nadaju da će postati tradicionalna.
  Ove godine, festival će uveličati i otvaranje Centra za posetioce - vizitatorijuma na arheološkom nalazištu Glavičica, u blizini srednjovekovne crkve Sveti Spas.
  U toku je Likovna Kolonija u Omladinskom centru u Partešu  na koju se odazvalo sedam likovnih umetnika iz centralne Srbije i Kosovskog Pomoravlja, među njima i Gvozden Antić, jedan od najpoznatijih lokalnih slikara . Pored njega, na koloni učestvuju i Budimir Cvetković iz Niša, kao i nekoliko mlađih autora: Radovan Antić, Dušanka Vasić i drugi.
  Tema kolonije su znamenita mesta ovog dela Kosova i Metohije, muška i ženska narodna nošnja i običaji. Projekat se realizuje uz finansijsku podršku USAID, CDF, CHWB u partnerstvu sa OPA i opštie Parteš.


  Video