PRETRAGA

"OVO JE BAJPAS DO KONAČNOG REŠENJA"

 • 23/04/2013 10:26
 • Pregleda: 437
 • http://rtvpuls.com/vesti/ovo_je_bajpas_do_konacnog_resenja/1444
 • Beograd.23,april- Premijer Dačić je izjavio da je predlogom briselskog sporazuma o severu KiM garantovana najveća moguća bezbednost srpskom stanovništvu sa severa pokrajine.
  On je rekao da još dobija preteće poruke, ali da ga to ne plaši, jer nije izdajnik.
  "Dobili smo garancije od onih koji komanduju, a to je da kosovska vojska ne sme da dođe na sever. To je prvi put da smo dobili takve garancije. Dobili smo ih od generalnog sekretara NATO (Andersa Foga) Rasmusena, a bila je prisutna i (visoka predstavnica EU) Ketrin Ešton. Oni su garanti sporazuma", rekao je on.
  On je objasnio da buduća kosovska vojska "ili bilo koja druga formacija" neće moći da uđe na teritoriju četiri opštine.
  "Može da dođe na sever samo uz pristanak Kfora, odnosno NATO i u to u slučaju katastrofa i to samo uz pristanak Srba. Mi nismo mogli da izmislimo veću garanciju", naglasio je
  Premijer, i  rekao da svakodnevno dobija preteće poruke zbog parafiranja predloga briselskog sporazuma o severu Kosova i Metohije, ali da ga to ne plaši, jer "nije izdajnik".
  Dačić je, rekao da je i večeras dobio preteću poruku od "čoveka iz Sremske Mitrovice", čija je sadržina bila da će "dobiti metak", ali da je, uz konsultacije sa potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, naložio policiji da ne reaguje na takve pretnje.
  "Policija je to počela da radi, ali smo Vučić i ja to zaustavili da ne bismo od njih pravili heroje i da ne bi ispalo da smo se nečega uplašili".
  On je istakao  da želi da vodi jasnu i odlučnu politiku, podsetivši na 1389. godinu i žrtvu Srbije zarad očuvanja svog naroda.
  "Dobio sam i poruku da smo izdali cara Lazara. On je stradao na Kosovu, ubio ga je Bajazit. Carica Milica je sledeće godine odvela svoju ćerku u harem Bajazita, dala je za ženu čoveku koji je ubio njenog muža, čoveku druge vere, koji je napao Srbiju, odrubio glavu njenog muža. Zašto? Odluku je doneo Sabor i crkva. Da li je carica Milica izdala svog Lazara time? To je uradila zbog svog naroda i danas su u SPC Milica i Olivera simbol žrtve za srpski narod", objasnio je Dačić.
  Premijer Srbije poručio je građanima Srbije koji su otišli u inostranstvo da ne dele lekcije iz tih zemalja, već da se vrate u Srbiju i podele sudbinu svog naroda.  Izvor B92

   


  PULS NARODA