PRETRAGA

PACOLI:PR DA SUSPENDUJE TAKSE NA 6 MESECI, BG KAMPANJU

 • r.micanovic
 • 11/09/2019 10:37
 • Pregleda: 107
 • http://rtvpuls.com/vesti/pacoli:pr_da_suspenduje_takse_na_6_meseci_bg_kampanju/25089
 • KOSOVSKA MITROVICA, 11. septembar - Odlazeći kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je da bi Kosovo moglo da odustane od takse na srpsku robu, pod uslovom da Beograd zaustavi svoju kampanju za povlačenje priznanja Kosova.

  Za to vreme dijalog bi trebalo da bude a Priština bi mogla da obnovi takse ukoliko nema konkretnih rezultata.

  "U međuvremenu, Srbija mora da zaustavi svoju kampanju za nepriznavanje, što je protivno duhu dijaloga i Briselskom sporazumu iz 2013. godine", rekao je Pacoli za američki portal Axious, prenosi Kosovo onlajn.

  Kako je rekao, to bi značilo da moraju da se poštuju prethodni sporazumi i da "uzme u obzir Kosovo kao država sa vlastitim granicama i ustavom".

  Istovremeno on je rekao da Kosovo mora da shvati da ga "Srbija neće priznati u potpunosti bez ičega zauzvrat ".

  Pacoli je optužio Rusiju da pomaže Srbiji u nastojanju da ubedi afričke države da povuku diplomatsko priznanje Kosova, a da je cilj da ukupan broj zemalja koje priznaju Kosovo padne ispod 97, ili polovine članstva u UN.

  Kako je rekao, posebno veliku buku izazvala je izjava srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da je Centralnoafrička Republika (CAR) povukla svoje priznanje Kosova.

  "To je deo kampanje u kojoj Srbija sastavlja diplomatska pisma i pokušava da ubedi zvaničnike da ih potpišu bez prolaska kroz procedure", rekao je Pacoli.
  Izvor: Tanjug
   


  PULS NARODA