PRETRAGA

PANTIĆ: OČEKUJEM FORMIRANJE ZSO U FEBRUARU

 • 02/01/2014 14:22
 • Pregleda: 511
 • http://rtvpuls.com/vesti/pantic:_ocekujem_formiranje_zso_u_februaru/3441
 • BEOGRAD, 2.januar - Zamenik direktora Kancelarije za KiM Krstimir Pantić kaže da će Statut Zajednice srpskih opština biti usaglašen sa predstavnicima međunarodne zajednice.Pantić je rekao i da formiranje Zajednice očekuje narednog meseca.   

  Pantić je rekao da ocekuje da početkom februara ZSO bude formirana i da je pri kraju izrada Statuta ZSO, na kojoj veoma pažljivo radi Upravljački tim. "Statut će morati da bude odobren i usaglašen i sa predstavnicima medjunarodne zajednice, očekujemo da se to završi u što kraćem roku i da već početkom februara ZSO bude formirana, nakon što se pojedinačno opštine izjasne, odnosno donesu odluke o pristupanju Zajednici srpskih opština", rekao je Pantić.
  Pantić koji uskoro treba da stupi na dužnost gradonačelnika Severne Mitrovice izjavio je da je potpuno izvesno da će devet opština biti članice ZSO i da ne zna kakva će biti odluka opštine Štrpce.
  "Mi bismo, naravno, želeli da Zajednicu srpskih opština čini svih deset opština u kojima su srpske političke opcije na vlasti, jer ćemo na taj način najbolje zaštititi interese naših gradjana ali ipak to je odluka svake opštine pojedninačno"; dodao je Pantić.

  Izvor: Tanjug

   


  PULS NARODA