PRETRAGA

PAO DOGOVOR BEOGRADA I PRIŠTINE

 • 14/03/2013 11:48
 • Pregleda: 543
 • http://rtvpuls.com/vesti/pao_dogovor_beograda_i_pristine/915
 • BEOGRAD, 14.mart  - Beograd i Priština su postigli dogovor o formiranju i nadležnostima zajednice srpskih opština, piše današnji Blic, pozivajući se na neimenovane izvore u Briselu, i zaključuje da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić bio u pravu.
  Taj list navodi da dogovor jeste postignut, ali da su i Beograd i Priština tražili od čelnika EU još malo vremena kako bi pripremili svoju javnost na postignuta rešenja, pošto njima, očigledno, neće biti zadovoljni ni Srbi, ni Albanci na Kosovu.
  "Misija visoke predsedstavnice EU Ketrin Ešton je uspela i što se nas tiče dogovor Srbije i Kosova o uspostavljanju i nadležnsoti Zajednice srpskih opština na Kosovu je postignut", navodi Blic.List takođe prenosi da je izvesnu zabrinutost Brisela izazvala izjava predsednika Srbije Tomislava Nikolića posle sastanaka sa Ketrin Ešton da je "Priština popustila", jer je to pretilo da pokvari dogovor.Premijer Ivica Dačić ponovo je negirao juče da je postignut dogovor.
  "U dijalogu jeste postignut napredak, ali daleko smo od rešenja. Ne mogu da kažem da sam preveliki optimista. Postoji mišljenje da će Beograd učiniti sve za datum. To je pogrešno, Beograd ovo ne radi zbog datuma, već da bismo našli održivo rešenje za funkcionisanje institucija koje priznaju i Beograd i Priština", rekao je Dačić novinarima.
   

   


  PULS NARODA