PRETRAGA

PATRIJARH: VESKRS JE POČETAK I TEMELJ NAŠEG VASKRSENJA

 • r.micanovic
 • 09/04/2015 16:06
 • Pregleda: 227
 • http://rtvpuls.com/vesti/patrijarh:_veskrs_je_pocetak_i_temelj_naseg_vaskrsenja_/5831
 • BEOGRAD, 09.april - Tradicionalnim pozdravom "Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse", patrijarh Irinej sa episkopima čestitao je predstojeće uskršnje praznike uz poruku da nikada ne zaboravimo da Vaskrs znači početak, sigurni zalog i temelj našega Vaskrsenja.
  Pozdravljajući majke, one koji stradaju i pate, prognane, sve prezrene i ponižene, i sužnje u tamnici, trudbenike i radnike, putnike po suhom, moru i vazduhu, učene i neuke i sve one koji tragaju za večnim smislom i tajnom života, bolesne i napaćene i sve ljude, patrijarh je poželeo da Hristos vaskrse donese veru, nadu, ljubav i večni život, a odnose tugu i smrt.
  "Ovim pozdravom, obradujmo našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji koji danas sa nama slave pobedu dobra nad zlom, života nad smrću, Hrista vaskrsloga nad silama tame", navodi se u uskršnjoj poslanici patrijarha Irineja, koja prvi put neće biti čitana pred novinarima, već će video zapis sutra oko podneva biti objavljen na sajtu SPC.
  Patrijarh i episkopi pozvali su vernike sa svih kontinenata da se zajedno sa njima raduju Vaskrsenju Hristovom, koje nas, kako se navodi, poziva da čuvamo jedinstvo Svete Crkve Hristove, te da u ljubavi i slozi jedni sa drugima čuvamo „jedinstvo
  Duha svezom mira" i da nikada svoje zemaljske interese ne stavljamo iznad interesa Crkve i sveopšteg dobra našeg naroda.
  "Neka muka i teskoba naših dana uzmakne pred svetlošću i radošću Vaskrsenja Hristovog! I nikada ne zaboravimo da Vaskrs znači početak, sigurni zalog i temelj našega Vaskrsenja", navodi se u poslanici u kojoj se vernici pozivaju da zagrle jedni druge i sva stvorenja, te da zapevaju svetu pesmu večnog života i svetlosti. Izvor: Tanjug
   


  PULS NARODA