PRETRAGA

POLA MILIONA EVRA ZA PROJEKTE U LEPOSAVIĆU

 • 23/08/2016 14:13
 • Pregleda: 312
 • http://rtvpuls.com/vesti/pola_miliona_evra_za_projekte_u_leposavicu/11072
 • PRIŠTINA, 23.avgust - Upravni odbor Fonda za razvoj doneo je odluku o dodeli gotovo 500. 000 evra za dva projekta u opštini Leposavić, saopšteno je danas iz EU. Opština Leposavić je dobila 415. 000 evra za izgradnju i popravku puteva i preko 60. 000 evra je odvojeno za kupovinu opreme za predškolsku ustanovu u Lešku. 
  Iz Fonda je ovoj ustanovi već dodelljeno140 000 evra u istu svrhu, a sama predškolska ustanova je izgrađena kroz program pretpristupne pomoći EU (IPA).
  „Upravni odbor je takođe odobrio koncepte za tri projekta koji se tiču pružanju podrške obnovi kanalizacionog sistema u Zvečanu, izgradnji doma omladine u Zubinom Potoku i izgradnji socijalnih stambenih jedinica u Leposaviću ukupne vrednosti milion evra“. Juče je održan poslednji sastanak Upravnog odbora Fonda za razvoj, kojim je predsedavao Samuel Žbogar koji Kosovo napušta 1. septembra.
  Fond za razvoj dobija prihode iz poreza koji se prikupljaju na prelaznim tačkama Jarinje/Rudnica i Tabavije/Brnjak. 
  Do sada je prikupljeno 10,6 miliona evra, a sredstva se koriste za podršku socioekonomskog razvoja severnog Kosova. Do danas je ukupno dodeljeno 7,5 miliona evra iz Fonda za razvoj za četiri severne opštine, dodaje se u saopštenju EU.
   
  Izvor: RTV Kim