PRETRAGA

POSTIGNUT DOGOVOR O UPRAVLJAČKOM TIMU ZA ZAJEDNICU SRPSKIH OPŠTINA

 • 15/06/2013 08:37
 • Pregleda: 449
 • http://rtvpuls.com/vesti/postignut_dogovor_o_upravljackom_timu_za_zajednicu_srpskih_opstina/1913
 • BRISEL, 15.jun - U Briselu je, nakon četiri dana razgovora Beograda i Prištine, postignut dogovor o upravljačkom timu za buduću Zajednicu srpskih opština i proceduri za izbor šefa regionalne policije, izjavio je savetnik predsednika Srbije Marko Đurić.Kako je novinarima objasnio Đurić, izlazeći iz zgrade Evropske službe za spoljne poslove u kojoj se dijalog vodio, upravljački tim, postavljen od predstavnika Srba sa severa Kosova, obavljaće nadležnosti koje će kasnije preuzeti Zajednica srpskih opština na Kosovu. Članovi tima biće Igor Kalamar, Ljubomir Marić, Dragan Jablanović i Dejan Radojković.Đurić je rekao da je postignut i dogovor o pripremama za izbor regionalnog šefa policije u Zajednici srpskih opština.
  "Na žalost, još uvek nismo uspeli da se dogovorimo o amnestiji i o tome ćemo nastaviti da razgovaramo sledeće nedelje", kazao je Đurić.
  Pitanje amnestije je od velike važnosti za konstituisanje policijskih i bezbendonsnih struktura u ZSO kako bi se izbegla mogućnost da srpski policajci i pravosudni radnici budu krivično gonjeni zbog posla koji su obavljali u državnoj službi.


  Video


  PULS NARODA