PRETRAGA

POTPISAN SPORAZUM O NAMERAMA IZMEĐU DFC, EKSIM, BG I PR

 • b.antic
 • 16/09/2020 09:14
 • Pregleda: 33
 • http://rtvpuls.com/vesti/potpisan_sporazum_o_namerama_izmedju_dfc_eksim_bg_i_pr/30540
 • BEOGRAD, 16.septembar - Američka Međunarodna finansijska razvojna korporacija (DFC) i Izvozno-uvozna banka SAD (EXIM) potpisali su sporazume o namerama sa Beogradom i Prištinom u cilju pomoći u finansiranju izgradnje auto-puta mira, koji će povezivati Niš i Prištinu.

  "Auto-put mira doprineće ekonomskom razvoju i regionalnoj integraciji, povezivanjem Niša i Prištine", kazao je predstavnik DFC Adam Bouler, dodajući da će taj projekat "služiti kao moćan simbol novih, transformišućih odnosa" Beograda i Prištine.

  On je dodao da je DFC u saradnji sa američkom Eksim bankom posvećena napretku mirovnog procesa, investiranjem u projekte koji donose nova radna mesta i održive ekonomske koristi za obe strane.

  Predsedavajući američke Eksim banke Kimberli A. Rid rekao je da je da je auto-put mira značajan korak u ekonomskoj saradnji Beograda i Prištine.

  "Pohvaljujem rad predsednika Trampa i cele administracije na ovom istorijskom sporazumu. Izvozno-uvozna banka SAD je posvećena podršci procesa koji donose napredak ekonomskom razvoju i zapošljavanju u regionu i podržava američki izvoz i radnike", kazao je.

  Kako je saopšteno, DFC i Eksim planiraju da kasnije ovog meseca pošalju delegacije u Beograd i Prištinu kako bi se ostvario napredak u radu na Auto-putu mira i na drugim projektima.

  DFC će se takođe posvetiti radu na terenu u sklopu otvaranja svog prvog predstavništva u regionu.

  Stalno predstavništvo DFC u Beogradu olakšaće sprovođenje primarnih projekata, kao što je auto-put mira, koji će dovesti do stvaranja novih radnih mesta i ekonomskog rasta u regionu, dodaje se u saopštenju.

  Izvor:Tanjug.

   


  PULS NARODA