PRETRAGA

PREDSTAVA – NAŠE MESTO, U ČETVRTAK U DOMU KULTURE U ŠILOVU

 • internet
 • 00/00/0000 00:00
 • Pregleda: 766
 • http://rtvpuls.com/vesti/predstava_%E2%80%93_nase_mesto_u_cetvrtak_u_domu_kulture_u_silovu/17005
 • ŠILOVO, 13.DECEMBAR - Predstava „Naše mesto“ Kulturnog centra Novog Sada i Teatra 34 u Novom Sadu, gostuje u četvrtak 14. decembra  od 19 časova u Domu kulture u Šilovu. 
   
  „Naše mesto“ nastalo je iz duboke potrebe da se na jedan blizak, razigran i neposredan način progovori o gradu koji se guši, stenje pod pritiskom različitih klišea i predstava o sebi i stalne iskonske potrebe za uobličenjem posebnosti sopstvenog identiteta. Iako govori o Novom Sadu, predstava se može iščitati kao univerzalna metafora o Gradu, pa se tako može odnositi na bilo koje mesto, i bilo koje ljude, koji imaju potrebu da govore o urbanosti, (multi)kulturalnosti, gostoljubivosti, posebnosti, civilizacijskoj superiornosti, a zapravo su palančani, nemoćni da prevaziđu malograđanski mentalitet, navodi se u saopštenju autorskog tima.
   
  Ova predstava neke Novosađane je zasmejala, a neke ozbiljno naljutila, zbog cinizma i sarkazma, direktne provokacije i kritike „građanskih vrednosti“, ali i lokal-patriotizma, gde niko nije pošteđen. Slične reakcije „Naše mesto“ izazvalo je gde god je gostovalo.
   
  Glavne uloge u ovoj predstavi igraju Nikolina Spasić i Milan Novaković (na osnovu čijih je istinitih životnih priča i utisaka o Gradu u kojem se osećaju kao dođoši i nastao tekst „Naše mesto“), dramaturg je Simon Grabovac, a režiju potpisuje Bogdan Janković. Za scenski dizajn i kostime bila je zadužena Nevena Vujasinović.
   
  Predstava je, inače, uvršćena u stalni repertoar Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.
   
  Ulaznice se prodaju po ceni od 100 dinara.