PRETRAGA

PREDSTAVA MINISTARSTVO IZBAVLJENJA VEČERAS U ŠILOVU

 • internet
 • 14/03/2018 16:55
 • Pregleda: 1403
 • http://rtvpuls.com/vesti/predstava_ministarstvo_izbavljenja_veceras_u_silovu/17902
 • ŠILOVO, 14.mart  - Predstava Narodnog pozorišta Priština “Ministarstvo izbavljenja”, koja je оdložena zbog lakše povrede glumca Milana Vasića u saobraćajnoj nesreći, odigraće se u sredu 14.marta od 18 i 30 časova u Velikoj Sali Kulturno prosvetnog centra „Božidar Mitrović Šandor“ u Šilovu.
   
  Ispod površinskog sloja priče u kojem se dva urbana, intelektualno nastrojena sredovečna bračna para okupljaju kako bi uz pomoć katoličkog sveštenika izvršila egzorcizam u kući navodno zaposednutoj duhom koju su nedavno kupili jedni od drugih, otkriva se zapravo njen suštinski sadržaj: potraga za svrhom i smislom življenja, odnos dobra i zla, pitanja poljuljane vere u Boga i religijskih odgovora na egzistencijalne dileme, odnos crkve i stvarnosti, sučeljavanja vaspitanja i tradicije prema savremenom životu… Pravi demoni isplivavaju u katarzičnom razgovoru u kojem se otvaraju i brojne druge teme i koji podstiče njihovo dubinsko preispitivanje. 
   
  Tekst drame „Ministarstvo izbavljenja” u prevodu Đorđa Krivokapića, inače i dramaturga ove postavke, objavio je Nolit 2010. godine.
   
  Reditelj prve postavke ove drame u Srbiji u izvođenju glumaca ansambla Narodnog pozorišta u Prištini je Irkinja Luiza Safi, dugogodišnja saradnica Konala Morisona. 
   
  Uloge tumače: Milan Vasić, Milena Jakšić, Bojan Stojčetović, Ivana Kovačević i Igor Damnjanović.