PRETRAGA

PREGOVORI ĆE SE OKONČATI SPORAZUMOM

 • 24/01/2013 03:02
 • Pregleda: 676
 • http://rtvpuls.com/vesti/pregovori_ce_se_okoncati_sporazumom/520
 • Bljerim Salja

  PRIŠTINA, 24. Januar  - Koordinator kosovskih vlasti za pregovore u Briselu Bljerim Šalja izjavio je da će se pregovori premijera Kosova i Srbije, Hašima Tačija i Ivice Dačića, okončati u aprilu postizanjem sporazuma za koji je kazao da može biti mirovni, sličan onom izmedju dve Nemačke.

  U emisiji KTV, Šalja je rekao da je to dvojici premijera jasno stavila do znanja visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

  Šalja je rekao da će do aprila biti intenzivnih razgovora srpske i kosovske strane, kao i da će se na narednom sastanku dvojice premijera razgovarati isključivo o rasformiranju bezbednosnih struktura Srbije na severu Kosova.

  Šalja je takodje rekao da će se razgovori o tehničkim pitanjima koje sa kosovske strane vodi zamenica premijera Edita Tahiri okončati u februaru.

  Kosovski zvaničnik je siguran da će Srbija biti prinudjena da prizna Kosovo, makar samo dan pre učlanjenja u Evropsku uniju.

  Govoreći o problemu nestalih, Šalja je rekao da kosovska strane predlaže da se imenjuje poseban emisar iz EU koji će imati sva prava da u dve države istražuje i pronadje rešenje za taj problem.

  Šlaja je rekao i da Alijansa za budućnost Kosova, čiji je on prvi potpredsednik neće ući u koaliciju sa Demokratskom partijom Kosova ako se ne ispuni uslov da Ramuš Haradinaj bude premijer Kosova.

   

  Izvor: BETA


  PULS NARODA