PRETRAGA

PREKINUTI IZUZETNO ŠTETNU POLITIKU PODELE SRBA

 • d.stanojevic
 • 02/10/2013 16:33
 • Pregleda: 468
 • http://rtvpuls.com/vesti/prekinuti_izuzetno_stetnu_politiku_podele_srba/2805
 • ŠILOVO, 2. oktobar - Samostalna liberalna stranka duboko je razočarana izjavom Aleksandra Vulina, ministra bez portfelja u Vladi Srbije zaduženog za Kosovo i Metohiju: "Glasajte za “Srpsku” ili protiv  “Srpske” - nema trećeg rešenja" i poziva Vladu Srbije da prekine izuzetno štetnu politiku podele Srba na Kosovu na lojalne i nelojalne, navodi se u saopštenju dostavljenom Televiziji Puls.
  "Vulin je u samo jednoj rečenici uspeo da pokaže koliko mu je do Srba na Kosovu uopšte stalo. Iako predizborna kampanja na Kosovu još nije zvanično počela, Aleksandar Vulin u funkciji ministra, već nedeljama vodi izbornu kampanju. Od 27 srpskih  lista na lokalnim izborima on je kao zvaničnik države Srbije bezrezervno podržao samo jednu. I to onu koju je lično sastavljao. Najvećim delom iz svoje stranke koju je na Kosovu samo zbog izbora i formirao, navodi se saopštenju.
  Mi u SLS-u nismo zaboravili da je sve do nedavno Vulin, često ne birajućni reči ni sredstva, pozivao Srbe da ne učestvuju na bilo kakvim izborima u organizaciji kosovskih vlasti. Za razliku od Vulina, koji je zbog Briselskog sporazuma podneo ostavku, da bi se sada vratio na višu funkciju, SLS je pozdravio napore Vlade Srbije da Briselskim sporazumom počne racionalnu politiku koja će omogućiti opstanak i povratak Srba na Kosovu. Tim Briselskim sporazumom država Srbija je prihvatila predstojeće lokalne izbore i pozvala sve Srbe da na njih izađu2, smatraju u SLS-u.
  "Nadali smo se da je makar to momenat u kome je Srbija prestala da sama deli nas Srbe na Kosovu. A dugo nas je delila na one severno i one južno od Ibra, ne predočavajući javnosti da je Srba na jugu dva puta više od Srba na severu. Nadali smo se da je to momenat u kome se prestaje sa politikom koja među Srbima na Kosovu seje razdor i podelama među nama samima skreće pažnju sa svih pitanja koja nama Srbima na Kosovu život znače. S pravom pitamo - s kojim pravom zvaničnik Vlade Srbije čiji su posao preostali Srbi na Kosovu samo svoje kanidate naziva "jedinim", a sve ostale srpske kandidate onima koji su "protiv"? Zašto je na primer SLS, kao stranka čiji je predsednik potpisao plan za osnivanje Zajednice srpskih opština za koju se Vulin sada zalaže, manje dobra za Srbe od Vulinovih kandidata? I Srbi na Kosovu, baš kao i Srbija znaju koliko su nas podele izazvane neodgovornom politikom do sada koštale. SLS zna da Aleksandru Vulinu funkcija nalaže da mora da brine o svim Srbima na Kosovu. Između ostalog i zbog toga, Vulin je poslednji koji ima prava da od svih srpskih lista izabere onu koja je "baš srpska", smatraju  u Samostalnoj liberalnoj stranci.
   

   


  PULS NARODA