PRETRAGA

PREMIJER KOSOVA NEZADOVOLJAN ZBOG ŽARDINJERA

 • m.milenkovic
 • 19/06/2014 12:45
 • Pregleda: 378
 • http://rtvpuls.com/vesti/premijer_kosova_nezadovoljan_zbog_zardinjera/4445
 • PRIŠTINA, 19. jun - Premijer Kosova Hašim Tači je u ime Vlade Kosova izrazio duboko razočarenje u vezi sa kako je naveo "sramnim činom postavljanja barikade na mostu u Mitrovici.
   “Kao premijer ove zemlje, sam juče prepodne pozdravio dobrovoljno uklanjenje barikade koje su učinili građani srpske nacionalnosti, nadajući se da je to znak građanske zrelosti. Nažalost, trebao je malo sati da se ja i građani Kosova ponovo razočaramo sa sramnim činom postavljanja barikade na mostu na reci Ibar."
  On je pozvao lokalne rukovodioce sa severa Kosova da se pokažu svoju volju i uklone barikadu na mostu u Kosovskoj Mitrovici.
  "Ova sramna i opasna igra, a iznad svega protivzakonita igra je naprihvatljiva za društvene vrednosti naše demokratske države. Oni koji su odgovorni za ovakva protivzakonita dela, će se suočitit pre ili kasnije sa zakonom. Sloboda kretanja je fundamentalno pravo i nju ne sme niko da prekeši. Stoga, pozivam lokalne rukovodioce srpske nacionalnosti da pokažu da to poštuju i da uklone barikadu. Sramotu koju predstavlja ova barikada ne može da se skriva iza žardinjera koje su potavljenje na pogrešno mesto", naveo je Tači.
  "Taj sram će se otkloniti samo uklanjanjem barikade", navodi se u saopštenju premijera Kosova.
  Na sredini glavnog Ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici, juče popodne postavljene su betonske žardinjere a gradonačelnik severne Mitorivce Goran Rakić je naveo da je ideja da se napravi Park mira. Prethodno su tokom noći i ranog jutra uklonjene barikade koje su na mostu u Mitrovici stajale gotvo tri godine.
   

   


  PULS NARODA