PRETRAGA

PRILIKA ZA NOVINARE POČETNIKE

 • Desk
 • 13/02/2018 10:57
 • Pregleda: 112
 • http://rtvpuls.com/vesti/prilika_za_novinare_pocetnike_/17852
 • ČAGLAVICA, 13. februar - Serija radionica za novinare početnike sa Kosova i one koji žele da se oprobaju u novinarskom poslu započeće u martu, a završiće se studijskim posetama uticajnim i profesionalnim medijskim kućama u Beogradu i Prištini u aprilu mesecu.
   
  Novinari i urednici lokalnih medija sa Kosova, kolege iz redakcija Insajdera, BIRN-a i N1 preneće svoja iskustva i upoznaće polaznike treninga sa osnovama novinarstva i profesionalnim standardima u radu.
   
  Nakon završenih radionica i studijskih poseta, učesnici će prema svojim afinitetitma biti raspoređeni u četiri lokalna medija i imati jednomesečno stažiranje sa mogućnošću ostvarenja profesionalne karijere u ovim redakcijama.
   
  Troškove treninga, stažiranja, studijskih poseta, uključujući i putne troškove, snosi organizator.
   
  Kandidati sa centralnog Kosova zainteresovani za ove radionice mogu se javiti RTV Kim elektronskim pismom na adresu radiokim@gmail.com. Nakon formiranja spiska prijavljenih tokom februara meseca, kandidati će biti obavešteni o detaljima treninga.
   
  Novinarske radionice su deo podrške ambasade SAD u Prištini Kosovo sever portalu, Radiju Kosovska Mitrovica, Radiju Kontakt plus i RTV Kim u okviru projekta kojim se podržava nepristrasno, objektivno i na činjenicama zasnovano novinarstvo. Izvor: RTV Kim