PRETRAGA

PRIŠTINSKI AUTOBUS SLETEO S PUTA U HRVATSKOJ, IMA POGINULIH

 • r.micanovic
 • 25/07/2021 11:06
 • Pregleda: 73
 • http://rtvpuls.com/vesti/pristinski_autobus_sleteo_s_puta_u_hrvatskoj_ima_poginulih/34953
 • SLAVONSKI BROD, 25.jul - Autobus kosovskih registarskih tablica, koji je iz Frankfurta išao za Prištinu, jutros je sleteo sa autoputa kod Slavonskog Broda, a u teškoj nesreći poginulo je najmanje deset putnika, dok ih je 45 povređeno, saopštila je brodsko-posavska policija, prenosi portal Jutarnji.

  Policija je oko 6.20h jutros dobila dojavu da se na autoputu kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnoj saobraćajnoj traci, dogodila saobraćajna nesreća kada je autobus kosovskih tablica sleteo.

  Prekinut saobraćaj

  Iz Hrvatskog autokluba su javili da je saobraćaj na sutoputu A3 Bregana-Lipovac kod Slavonskog Broda u smeru Lipovca u prekidu i da se vozila preusmeravaju na obilazne pravce.

  "Dolaskom na mesto nesreće utvrđeno je da se radi o autobusu kosovskih registarskih oznaka na redovnoj liniji Frankfurt - Priština. Uviđaj je u toku. Više je osoba smrtno stradalo, a 45 ih je prebačeno u bolnicu. Bilo kakve dalje informacije biće dostupne nakon završenog uviđaja", načelnik saobraćajne policije policijske stanice Slavonski Brod Franjo Galić.

  On nije mogao da kaže koliko je osoba stradalo, ali je u trenutku dok je davao izjavu iz Policijske uprave saopšteno da je najmanje desetoro poginulih.

  Jedna od najtežih nesreća

  "Osim policije, na mestu nesreće su i pripadnici vatrogasnih jedinica, a hitna pomoć je dolazila nekoliko puta jer je čak 30 osoba prebačeno u bolnicu. Zasad ne znamo o kakvim povredama se radi", rekao je Galić.

  Dodao je da je bio svedok mnogih nesreća, ali da je ovo najteža kojoj je prisustvovao

  "Autobus je bio pun, ne mogu da kažem da li je među mrtvima ili povređenima bilo i dece. Prema rečima putnika, u autobusu je bilo preko 60 osoba", rekao je Galić.

  Portparol brodsko-posavske Policijske uprave Damir Brezić je izjavio da je "situacija je vrlo teška i da je veliki broj životno ugroženih putnika".

  O uzrocima nesreće zasad se može samo nagađati. Kako Jutarnji saznaje u autobusu su bila dvojica vozača, koji su se navodno  zamenili nakon zaustavljanja u Zagrebu.

  Plenković: U mislima smo s porodicama žrtava i Kosovom

  Na mestu nesreće se očekuje dolazak ministar zdravlja Vili Beroš kao i starešina Civilne zaštite Damir Trut.

  "S velikom tugom primili smo vest o sletanju autobusa s puta kod Slavonskog Broda u kojem je život izgubilo 10 ljudi. U mislima smo s porodicama žrtava i kosovskim vlastima i narodom, kojima izražavamo duboko saušešće. Nadamo se da će se povređeni putnici oporaviti. Zbog strašne nesreće razgovarao sam s ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem i ministrom zdravlja Vilijem Berošem. Ministar Beroš i starešina Civilne zaštite Trut krenuli su ka Slavonskom Brodu kako bi se upoznali sa svim okolnostima nesreće i pružanjem zdravstvene pomoći povređenim putnicima", naveo je u objavi na Tviteru Plenković.
  Izvor: Jutarnji


  PULS NARODA