PRETRAGA

PUŠTEN IZ PRITVORA MOMČILO STAJIĆ IZ PONEŠA

  • 18/03/2013 14:49
  • Pregleda: 699
  • http://rtvpuls.com/vesti/pusten_iz_pritvora_momcilo_stajic_iz_ponesa/984
  • GNJILANE, 18.mart - Osnovno javno tužilaštvo, Odeljenje za teške zločine u Gnjilanu obustavilo je istragu protiv kosovskog Srbina Momčila Stajića iz sela Poneš.Stajić je pušten iz pritvora u kojem je proveo dva meseca pod sumnjom da je pomogao u ubistvu jednog Albanca u tom selu.Stajićev advokat Dejan A. Vasić izjavio je Tanjugu da dosadašnja istraga nije obezbedila dovoljne dokaze o umešanosti njegovog klijenta u pomaganje u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva, zbog čega je Stajić oslobođen.
    “Zadovoljan sam tempom kojim je istraga vođena, kao i konačnim rezultatom, obustavom istrage i oslobađanjem iz pritvora Stajića”, rekao je Vasić.Stajić je bio osumnjičen da je učestvovao u pucnjavi koja se dogodila 18. januara u ataru sela Poneš kod Gnjilana kada je iz vatrenog oružja ubijen jedan kosovski Albanac, a njegov brat ranjen.Do pucnjave je došlo zbog krađe šume čiji su vlasnici Stajići.Ovaj incident izazvao je tada uznemirenje među preostalim Srbima u ovom kosovskopomoravskom selu zbog straha od moguće osvete.
    Iz kosovske policije je ranije saopšteno da zbog dela za koje je bio osumnjičen Momčilo tragaju za još dvojicom Srba Ivanom i Radovanom Stajićem.