PRETRAGA

RILIND BERIŠA POZVAN U HAG ZBOG CURENJA INFORMACIJA?

 • r.sipetic
 • 10/08/2019 10:06
 • Pregleda: 160
 • http://rtvpuls.com/vesti/rilind_berisa_pozvan_u_hag_zbog_curenja_informacija/24717
 • PRIšTINA, 10. avgust - Službenik Ministarstva pravde iz Prištine Rilind Beriša, koji je u vreme sukoba na Kosovu imao osam godina, pozvan je na razgovor u Specijalni sud u Hagu, zbog navodnog curenja osetljivih informacija.
  Najpre je bilo nejasno zašto je dobio poziv jer je Beriša imao samo osam godina u vreme sukoba, piše Gazeta ekspres.
  Međutim, izvori ovih novina ukazuju da Beriša, koji radi u kancelariji Specijalnog suda za zaštitu potencijalnih optuženih, nije osumnjičen za bilo kakav "zločin" u ratu, već je ispitivan zbog navodnog curenja osetljivih informacija iz kancelarije.
  Razlog Berišinog poziva nije imao nikakve veze sa onim čega se sećao, navodi dalje Gazeta ekspres, već sa funkcijom koju trenutno obavlja u Ministarstvu pravde u Kancelariji za zaštitu potencijalno optuženih od Specijalnog suda.
  Dobro obavešteni izvor rekao je ovom mediju da je razlog poziva u Hag bio taj što je počinio neke zakonske povrede tokom vršenja dužnosti u kancelariji za zaštitu optuženih. Takođe, sumnja se da su ilegalno procurile neke informacije iz kancelarije.
  Gazeta ekspres je stupila u kontakt s Berišom da bi saznali njegov stav o toj temi, ali on je odbio da odgovori na pitanja. Isto je to učinio i Driton Lajci, koji je šef ove kancelarije.
   
  Izvor: Gazeta Ekspres, Tanjug


  PULS NARODA