PRETRAGA

SAHRANA PATRIJARHA IRINEJA DANAS U KRIPTI HRAMA SVETOG SAVE

 • r.micanovic
 • 22/11/2020 08:35
 • Pregleda: 50
 • http://rtvpuls.com/vesti/sahrana_patrijarha_irineja_danas_u_kripti_hrama_svetog_save/31661
 • BEOGRAD, 22.novembar - Patrijajarh Irinej biće sahranjen danas u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru, a kako je najavljeno, nad odrom patrijarha besediće episkop bački Irinej, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedvajući predsedništva BiH Milorad Dodik.

  Liturgija za upokojenje počinje u 9 časova, u centralnom delu hrama, gde će biti izloženo telo patrijarha Irineja, i služiće je mitropolit dabrobosanski Hrizostom, prisutne vladike i 16 sveštenika.

  Na liturgiji će besediti episkop bački Irinej.

  Posle opela u produžetku liturgije od patrijarha će se oprostiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, mitropolit Hrizostom, predsedavajući predsedništva BiH i starešina Saborne crkve u Beogradu protojerej-stavrofor Petar Lukić.

  Zemne ostatke Patrijarha u grobnicu u kripti spustiće sveštenici iz Beograda.

  Sveti Arhijerejski Sinod obavestio je sveštenstvo, monaštvo i verni narod da se tokom molitvenog ispraćaja blaženopočivšeg patrijarha Irineja u Hramu Svetog Save striktno pridržavaju mera, koje su zbog teše epidemiološke situacije u našj zemlji propisali nadležni državni organi.

  Iz tog razloga, po odluci Sinoda SPC, direktan prenos iz Hrama će uživo emitovati Tanjug, RTS i Televizija "Hram", a prisustvo u Hramu biće omogućeno i listu Politika.
  Izvor:  Tanjug


  PULS NARODA