PRETRAGA

SAMOOPREDELJENJE: HITNO HAPŠENJE TAČIJA I VESELJIJA

 • r.micanovic
 • 17/08/2016 17:24
 • Pregleda: 347
 • http://rtvpuls.com/vesti/samoopredeljenje:_hitno_hapsenje_tacija_i_veseljija_/10992
 • PRIŠTINA, 17.avgust - Nakon podnošenja ostavke Adema Grabovcija na mesto potpredsednika DPK, opozicioni pokret Samoopredeljenje zatražio je hitno hapšenje predsednika Kosova Hašima Tačija i predsednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljija.
       
  Iz pokreta Samoopredeljenje smatraju da nije dovoljno što se Adem Grabovci izjasnio da nije kriv i podneo ostavku na funkciju potpredsednika Demokrtaske Partije Kosova.

  “Samoopredeljenje konstatuje da ostavka Grabovcija na poziciju šefa parlamentarne grupe nije dovoljna, jer kako sam priznaje, on je izvršitelj koji je primao naređena od Tačija i Veseljija“, navodi se u saopštrenju iz pokreta Samoopredeljenje datom kosovskim medijima.

  Oni smatraju da ostavke sada treba da podnesu, kako kažu, šefovi kriminalne grupe Tači i Veselji.

  U saopštenju tog pokreta se navodi da je ostavkom Grabovci praktično priznao krivicu da je umešan u organizovani kriminal i korupciju.

  "U početku je pokušao da pobegne od pritiska javnosti, ali je pod pritiskom uprave te javnosti morao da prizna svoja nedela", navedeno je u saopštenju.

  "Narod Kosova nije zadovoljna ostavkom izvršitelja, te traži hitno hapšenje Tačija i Veseljija", navodi se u saopštenju.

  Kosovski portal Insajder, saopštio je da poseduje više od hiljadu telefonskih razgovora Adema Grabovcija iz 2011. koji dokazuju njegov uticaj prilikom zapošljavanja u visokim državnim institucijama. Ti razgovori se danima objavljuju na internet stranici ovog portala.

  Takođe, istoimeni portal tvrdi da Grabovci koordiniše sve nezakonske aktivnosti unutar partije, da zapošljava na stotine ljudi, bira članove različitih saveta, direktore preduzeća i nezavisnih agencija.

  Iz državnog tužilaštva je saopšteno da se trenutno analizira materijal i transkripti, te ukoliko se pronađu elementi za krivično delo, tužilaštvo će pokrenuti i istragu o ovom slučaju. Izvor: Tanjug