PRETRAGA

SAMOOPREDELJENJE: TRAMP REHABILITUJE SRPSKI GENOCIDNI DRŽAVNI APARAT

 • internet
 • 21/09/2020 14:36
 • Pregleda: 27
 • http://rtvpuls.com/vesti/samoopredeljenje:_tramp_rehabilituje_srpski_genocidni_drzavni_aparat/30639
 • PRIŠTINA, 21. Septembar - Pokret Samoopredeljenje smatra da je pogrešno verovati da se rat na Kosovu zasnivao na drevnoj mržnji između Kosova i Srbije i izjavu predsednika SAD Donalda Trampa, datu tokom predizborne kampanje, ocenjuju kao rehabilitaciju za ratne zločine na Kosovu.
  "Ovim rehabilitacionim pristupom ratnih zločinaca ne uspostavlja se mir između Kosova i Srbije, već se širi zamrznuti sukob. Mir se uspostavlja kada se krivci kazne i razoružaju i kada SAD podržavaju međunarodnu pravdu i nezavisnost Kosova, kao što su to uvek činile. Mir se uspostavlja kada Srbija prizna nezavisno Kosovo i suoči se sa svojom prošlošću, ne kada se rehabilituju bivši saradnici Miloševića koji su izvršili agresiju i genocide”, naveli su u objavi na Fejsbuku.
   
  “Ovo uverenje zanemaruje činjenicu da rat nisu naredili i organizovali "građani“, već vojske i policija, sa jasnom hijerarhijom i komandnom odgovornošću. Ovu temu razrađuje istoričar Noel Malkolm, "Kosovo - kratka istorija“, koja je već dve decenije štivo za vojsku Kfora, odnosno američku vojsku, stacioniranu na Kosovu, a mi mislimo da treba da je pročitaju i diplomate i savetnici, do predsednika koji se bave pitanjem Kosova i Srbije. Da je rat na Kosovu imao etnički karakter, odnosno da je etnička razlika prouzrokovala sukob, onda NATO nikada ne bi intervenisao i Miloševića ne bi smatrao odgovornim. Istina je da je iza zločina i masakra bio genocidni državni aparat (koji je prethodno napao Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu), dok je s druge strane bio bespomoćni albanski narod na Kosovu, koji se branio. NATO nije mogao da stoji skrštenih ruku dok se Srebrenica ponavljala na Kosovu”, navode u PS.
  Smatraju da ova izjava dolazi u vreme kada Srbija ima naoružanu vojsku i najveći vojni budžet u regionu Zapadnog Balkana, a oružje kupuje sa Zapada, ali što je još gore, neprestano kupuje od Rusije i na kraju je postala prva evropska zemlja koji je kupila sisteme naoružanja od Kine. Dok Kosovo, kojem je Zapad jedini geopolitički partner, SAD i NATO, ima minimalnu vojsku, nema ni teško naoružanje ni dovoljan budžet. Kako siromašno i razoružano Kosovo može ugroziti Srbiju? Srbija je ta koja polaže pravo na Kosovo, a njeno ofanzivno naoružanje nije usmereno na udaljene zemlje sveta, već upravo na susedne zemlje i na prvom mestu Kosovo.
   
  Izvor: Kosovo Online
   


  PULS NARODA