PRETRAGA

SAVET BEZBEDNOSTI DANAS O KOSOVU

 • 14/06/2013 10:28
 • Pregleda: 341
 • http://rtvpuls.com/vesti/savet_bezbednosti_danas_o_kosovu/1898
 • NJUJORK, 14.jun - Generalni sekretar UN Ban Ki-mun pozdravio je u izveštaju o stanju na Kosovu sporazum između Beograda i Prištine i ocenio da se radi o istorijskom dostignuću. U izveštaju koji će danas biti predstavljen na sednici Saveta bezbednosti, Ban je naveo da su tim dogovorom data značajna ovlašćenja zajednici srpskih opština. Na sednici će govoriti predsednik vlade Srbije Ivica Dačić.Generalni sekretar UN je u izveštaju pozvao dve strane da otvore kanale komunikacije i učine napore da se sporazum sprovede .
  "Pozdravljam prvi sporazum o vodećim principima za normalizaciju odnosa postignutih u okviru dijaloga, uz posredovanje Evropske unije. Ovo je istorijski uspeh ", rekao je generalni sekretar UN.
  Dan uoči sednice SB UN, premijer Srbije se u sedištu Ujedinjenih nacija na Ist riveru sastao sa generalnim sekretarom svetske organizacije.Dačić je izjavio da naša zemlja čini sve na implementaciji onoga što je preuzela kao obavezu briselskim sporazumom i dodao da je o tome obavestio generalnog sekretara UN Ban Ki- muna na sastanku u Njujorku.
   


  Video