PRETRAGA

SELJIMI:TAČI NIJE DOBIO ODGOVOR OD BEOGRADA

 • r.micanovic
 • 20/04/2015 13:00
 • Pregleda: 171
 • http://rtvpuls.com/vesti/seljimi:taci_nije_dobio_odgovor_od_beograda_/5927
 • PRIŠTINA, 20.april - Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači službenim kanalima nije dobio nikakav odgovor od Srbije o tome da li može da prisustvuje skupu u organizaciji jedne NVO, krajem aprila u Beogradu, i odluku o tome da li će doći doneće na osnovu tog odgovora, volje države Srbije i nacionalnog interesa Kosova, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Petrit Seljimi.
  Organizator skupa, nevladina organizacija Omladinski odbor za obrazovanje, saopštila je ranije da je Tači, uz još četiri ministra iz regiona, pozvan na skup o evropskim integracijama zapadnog Balkana, koji će od 23. do 25. aprila biti održan u Beogradu.
  Seljimi je  za Radio televiziju Kosova rekao da je Tači na poziv NVO odgovorio pozitivno, ali da nije dobio odgovor Beograda o tome da li može da prisustvuje najavljenom skupu.
  U Beogradu postoji oficir za vezu sa Prištinom, kao što i u Prištini postoji oficir za vezu Beogradom, ali Tači, kako je rekao Seljimi, putem tih službenih kanala do sada nije dobio nikakav odgovor.
  Na podsećanje da je Srbija najavila Tačijevo hapšenje ukoliko dođe u Beograd, Seljimi je kazao da se nada da prošlost period kada je, kako je rekao, Tačija osudio Miloševićev režim, i smatra da se Tači dokazao kao lider koji se zalaže za regionalnu saradnju i dijalog.
  Srpski zvaničnici su istakli proteklih dana da eventualna Tačijeva poseta nije usaglašena sa institucijama, da je nepotrebna i da će, ako dođe i imajući u vidu presudu protiv njega, biti uhapšen.
  Sud u Srbiji ga je 1997. godine u odsustvu osudio na 10 godina zatvora zbog terorizma i za njima je raspisana poternica koja je i dalje na snazi. Izvor: Tanjug


  PULS NARODA