PRETRAGA

SIMIĆ: KLJUČNA ULOGA POMIRENJA SRPSKOG I ALBANSKOG NARODA

 • Desk
 • 12/10/2017 14:06
 • Pregleda: 93
 • http://rtvpuls.com/vesti/simic:_kljucna_uloga_pomirenja_srpskog_i_albanskog_naroda/16239
 • PRIŠTINA, 12. oktobar - Potpredsednik kosovskog parlamenta Slavko Simić sastao se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom, koji boravi u poseti Kosovu i Metohiji. 
  Potpredsednik Skupštine je tom prilikom istakao ključnu ulogu pomirenja srpskog i albanskog naroda, da bi se očuvali mir i stabilnost na zapadnom Balkanu, konstatujući da dva naroda treba da ostanu osovina mira u regionu.
  Odnosi Srba i Albanaca su, prema njegovim rečima, u usponu zahvaljujući pre svega dobrim ličnim kontaktima predsednika Aleksandra Vučića i premijera Edija Rame i njihovoj politici koja je zasnovana na racionalnim premisama i opredeljenju za evropsku budućnost zemalja zapadnog Balkana.
  Simić je dodao da je Srpska lista dosledno opredeljena za poboljšanje odnosa srpskog i albanskog naroda u regionu, i da je to jedan od razloga učešća srpskih političkih predstavnika u radu centralnih institucija u Prištini.
  Takođe, Simić je na sastanku pokrenuo i pitanje položaja srpskog naroda u Albaniji, kojem se, kako je istakao, moraju garantovati pravo na jezik i očuvanje kulturnog i nacionalnog identiteta, u skladu sa najvišim evropskim standardima.
  Izvor: Saopštenje
   
   


  PULS NARODA