PRETRAGA

SKUPOM U ŠTRPCU LISTA "SRPSKA" POČINJE PREDIZBORNU KAMPANJU

 • 04/10/2013 11:27
 • Pregleda: 370
 • http://rtvpuls.com/vesti/skupom_u__strpcu_lista_srpska_pocinje_predizbornu_kampanju/2836
 • ŠTRPCE, 04.oktobar - U Štrpcu će danas biti održan predizborni skup građanske inicijative "Srpska" kojim će zvanično početi kampanja te liste za lokalne izbore na Kosovu, zakazane za 3. novembar.Predviđeno je da se na skupu, koji počinje u 14 sati, prisutnima obrate predstavnici “Srpske”, inicijative koja u izbornu trku ulazi uz podršku Vlade Srbije i predsednika Republike Tomislava Nikolića.U Štrpce je danas trebalo da dođe i srpski premijer Ivica Dačić, ali su njegov dolazak na Kosovo onemogućile prištinske vlasti koje su donele odluku o zabrani ulaska premijeru i ostalim srpskim zvaničnicima radi učešća u predizbornoj kampanji. Pojedini učesnici lokalnih izbora na Kosovu očekuju da i pored svega izborna kampanja protekne u fer atmosferi.
  Zamenik direktora Vladine Kancelarije za KiM Krstimir Pantić izjavio je da će inicijativa “Srpska”, na čijoj se listi i sam nalazi, voditi pozitivnu kampanju. "Kampanja “Srpske” neće biti agresivna, nećemo plašiti i terati ljude da izađu i glasaju za našu listu. Ubeđeni smo da građani shvataju značaj ovih izbora i ubeđen sam da građani na Kosovu i Metohiji shvataju da jedinog pravog saveznika imaju u Vladi Srbije i listi koju srpska vlada podržava", rekao je Pantić.
  Sa druge strane u Samostalnoj liberalnoj stranci Slobodana Petrovića, koji je zamenik kosovskog premijera i ministar u kosovskoj vladi, očekuju demokratsku kampanju bez obzira na, kako kažu, specifičnost Kosova.
  Generalni sekretar SLS Petar Miletić izjavio je da i pored napetosti, pretnji i ucena građana postoji nada se da će kampanja u veoma brzo ući u mirniju fazu kako bi kandidati mogli da predstave sebe, svoje programe a birači se lakše odlučili za koga da glasaju.Predizborna kampanja na Kosovu se završava 1. novembra. Za to vreme politički subjekti su predvideli da na ime troškova kampanje potroše više od million evra.
  Centralna izborna komisija Kosova registrovala je 103 politička subjekta i blizu osam hiljada kandidata za učešće na lokalnim izborima na Kosovu. Izbore na Kosovu, kako je najavljeno, posmatraće izuzetno veliki broj međunarodnih i domaćih posmatrača.Izvor: Tanjug.
   


  PULS NARODA