PRETRAGA

SL:OD STRANE KOSOVSKOG KVAZI PRAVOSUĐA PODIGNUTA OPTUŽNICA BEZ IJEDNOG DOKAZA

 • r.micanovic
 • 02/12/2019 16:50
 • Pregleda: 110
 • http://rtvpuls.com/vesti/sl:od_strane_kosovskog_kvazi_pravosudja_podignuta_optuznica_bez_ijednog_dokaza/26126
 • KOSOVSKA MITROVICA, 2.decembar - Sa željom da se skrene pažnja javnosti u Prištini sa rada Specijalnog suda za zločine pripadnika OVK, ali i političkih previranja među albanskim partijama, od strane kosovskog kvazi pravosuđa podignuta je optužnica bez ijednog dokaza protiv optuženih, saopštila je Srpska lista.

  “Svima je više nego jasno da je ovim sramnim i neosnovanim aktom odapeta strela prema severu Kosova i Metohije, sa ciljem kriminalizacije svih ponosnih Srba i Srpkinja koje nisu spremne da se predaju i kleče pred albanskim političarima u Prištini. Po pravilu, kada je u pitanju kosovsko pravosuđe, osim političkih motiva, optužnica ne nudi nijedan dokaz o krivici bilo koga od optuženih, a posebno ne protiv potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, čiji progon ima za cilj njegovo izgnanstvo sa Kosova i Metohije kako bi se oslabio otpor srpskog naroda” navodi se u saopštenju.

  Srpska lista najoštrije osuđuje politizaciju ovog postupka od trenutka njegovog pokretanja, jer on nije pokrenut sa ciljem pronalaženja odgovornih za ubistvo Olivera Ivanovića.

  “Javno zahtevamo od međunarodnih predstavnika da se distanciraju od ovog političkog progona, kao i da pomno prate sve što tužilaštvo pokušava da predstavi kao dokaze, jer je ovaj proces vrh ledenog brega ugnjetavanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, poručuje Srpska lista.
  Izvor: Radio Kosovska Mitrovica
   


  PULS NARODA