PRETRAGA

"SPECIJALNI SUD ĆE BITI FORMIRAN"

 • r.micanovic
 • 21/04/2015 15:45
 • Pregleda: 217
 • http://rtvpuls.com/vesti/specijalni_sud_ce_biti_formiran__/5940
 • PRIŠTINA, 21.mart - Specijalni sud koji će se baviti pitanjima radnih zločina počinjenih na KiM će biti formiran poručio je predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar.
  Kako je on naveo, sud će biti oformljen u kosovskom parlamentu ili u Savetu bezbednostu UN.
  "Koliko čujem od prijatelja, osnivanje Specijalnog Suda ne moze se zaustaviti...Neformiranje suda bilo bi velika šteta i ja bih zbog toga mnogo strahovao", rekao je Zbogar na konferenciji posvećenoj formiranju tog suda na kojoj su učestvovali poslanici i politički analitičari.
  On je priznao da su ljudi na Kosovu skeptični kada je reč o radu tog suda ali je dodao da je sada vreme da Kosovo "otkloni taj crni oblak".
  "Sud neće oštetiti imidž Kosova, već će ga očistiti...", rekao je Žbogar i dodao da kada se govori o izveštaju Dika Martija ili sumnje o ratnim zločinima to se, kako je rekao, tiče nekoliko pojedinaca.
  "Sada je došlo vreme da se sa tim optužbama suoče pojedinci, a ne Kosovo", kazao je Žbogar.
  Prema njegovim rečima, proces osnivanja Specijalnog suda treba da bude kredibilan, nestranački i da obelodani istinu za izrečene optužbe.
  Zbogar smatra da će nakon osnivanja suda Kosovo moći da počne jedan novi proces koji bi imao uitcaja u odnosima Kosova sa međunarodnim partnerima, prenosi prištinski "Expres". izvorr: Tanjug
   


  PULS NARODA