PRETRAGA

"SPORAZUM SA PRIŠTINOM ZA 10 DANA"

 • r.micanovic
 • 14/04/2013 13:17
 • Pregleda: 581
 • http://rtvpuls.com/vesti/sporazum_sa_pristinom_za_10_dana/1341
 • BEOGRAD, 14.april - Bivši šef pregovoračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je da će vlast u Srbiji za deset dana ipak postići sporazum s Prištinom.
  "Mi (DS) nećemo podmetati nogu kao što su oni nama radili nego ćemo pokušati da zastitimo interes Srbije i njenu budućnost", rekao je Stefanović .
  On je naveo da je neozbiljno što nema odgovora u kojoj su fazi trenutno pregovori ali je dodao da je ovo jedna pauza u okviru koje pokušavaju dve strane da ipak dođu do nekog sporazuma.
  "To podržavamo. Smatramo da ako postoji ikakav način u narednih sedam do 10 dana da se poboljšaju stvari, da se pojačaju prava i ovlašćena Srba na Kosovu i Metohiji, mi to podržavamo", kazao je Stefanović.
  On je naveo da premijer Srbije Ivica Dačić sada lansira priču da će novi posrednik u dijalogu Beograda i Prištine biti evropski komesar za proširenje Štefan File, umesto visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.
  "File može biti posrednik ali će oni ponovo pričati o tehničkim stvarima, ponovo se spušta nivo pregovora a vlast (u Srbiji) je insistirala da se priča o krupnim stvarima, o statusu (Kosova)", rekao je Stefanović.
   

  Izvor: BETA