PRETRAGA

SRBI SA SEVERA KOSOVA SUTRA PRED USTAVNIM SUDOM

 • 18/02/2013 15:14
 • Pregleda: 601
 • http://rtvpuls.com/vesti/srbi_sa_severa_kosova_sutra_pred_ustavnim_sudom/663
 • KOSOVSKA MITROVICA,18.Februar - Delegacije Srba sa severa Kosova predaće sutra u 12 časova pisma predsedniku Ustavnog suda Srbije i ministru pravde Srbije u kojima će zatražiti da im objasne zašto Ustavni sud još nije ocenio sporazume Beograda i Prištine.

  "Delegaciju koja će ići u Ustavni sud predvodiće predsednik Skupštine opštine Leposavić Slavko Stefanović (SPS) dok će kod ministra Nikole Selakovića ići predsednik SO Zubin Potok Stevan Božović (DSS)", rekao je danas na konferenciji za novinare u Zvečanu predsednik SO Zvečan Momčilo Gvozdić.

  Na zajedničkom sastanku predstavnika lokalnih samouprava i direktora preduzeća i ustanova na severu Kosova, krajem prošle nedelje, odlučeni je da sutra u podne svi zaposleni u opštinskim samoupravama, preduzećima i ustanovama izađu ispred svojih firmi i pokažu da to nisu paralelne institucije, već državne institucije Srbije.

  "Mi smatramo da nismo paralelni jer da je tako treba da postoji druga institucija, a kako to ovde nije slučaj mi smatramo da smo jedini i legalni i da smo institucije Republike Srbije", rekao je Gvozdić.

  Odbornici će u Beograd ići autobusima i troškove će snositi sami.
   

   


  PULS NARODA