PRETRAGA

SRBI SA SEVERA NEĆE IZAĆI NA KOSOVSKE IZBORE

  • 25/06/2013 13:38
  • Pregleda: 420
  • http://rtvpuls.com/vesti/srbi_sa_severa_nece_izaci_na_kosovske_izbore/1965
  • KOSOVSKA MITROVICA, 25.jun -Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Dragiša Vlašković sastao se danas s ambasadorkom Francuske na Kosovu Mariz Davije kojoj je preneo da misli da Srbi sa severa pokrajine neće učestvovati na lokalnim izborima čije se održavanje najavljuje za jesen."Bilo je reči i o izborima, mi smo izneli mišljenje da Srbi sa severa Kosova neće učestvovati na tim izborima. Ako bude učešća, to će biti minimalno, tako da ljudi koji budu izabrani neće biti legitimni predstavnici Srba", izjavio je Vlašković.
    On je dodao da čvrsto veruje u to da Srbi neće izaći na izbore, koji bi prema najavi srpskog premijera Ivice Dačića mogli da budu održani 3. novembra, istakavši da on lično neće učestvovati u tom procesu.Na sastanku je bilo reči i o briselskom sporazumu za koji je francuska ambasadorka, kako je preneo Vlašković, ocenila da je korak napred za sve, uključujući EU, Prištinu, Beograd i Srbe sa severa Kosova.
    Predsednik opštine Kosovska Mitrovica ukazao je francuskoj ambasadorki na probleme koje građani imaju zbog nestašice vode, naročito tokom letnjih meseci.Na sastanku sa francuskom ambasadorkom koji je održan u opštini Kosovska Mitrovica bio je prisutan i zamenik direktora Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić a ambasadorka Devije nije davala izjave novinarima. Ona bi tokom dana trebalo da razgovara i sa predstavnicima lokalne samouprave u Leposaviću a obišla je i manastir Banjsku na severu Kosova.


    PULS NARODA