PRETRAGA

SRBIJA ĆE I DALJE FINANSIRATI ZDRAVSTVO I PROSVETU NA KiM

 • 23/04/2015 15:29
 • Pregleda: 372
 • http://rtvpuls.com/vesti/srbija_ce_i_dalje_finansirati_zdravstvo_i_prosvetu_na_kim/5965
 • BEOGRAD, 23. aprila  - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će Vlada Srbije nastaviti da finansira zdravstvo i prosvetu na Kosovu. 
  "Svi zdravstveni radnici i zaposleni u prosveti nastaviće da rade u sistemu Srbije. To se ne dovodi u pitanje. Oni će plate dobijati iz budžeta Srbije, a ZSO kad bude formirana će tu eventualno moći da pomogne", kazao je Đurić na sednici skupštinskog odbora za Kosovo I Metohiju.
  Na sednici je Đurić poslanicima predstavio Izveštaj o napretku dijaloga Beograda i Prištine.
  On je najavio da će skupštine opština na severu Kosova sutra usvojiti nove budžete, kao i da će predsednici tih opština imati ovlašćenja da izdvajaju sredstva za one koji su zaposleni u prištinskim institucijama, kako bi se izbegla praksa duplih plata na severu Kosova i Metohije.
  Vlada Kosova je zaustavila isplate za opštine na severu Kosova, u kojima su Srbi većina, navodeći da oni ne odgovaraju kosovskim propisima.
  Đurić je dodao da će predstavnici Srpske liste u narednim danima intenzivirati razgovore sa koalicinom partnerima iz Vlade Kosova o uslovima povratka u pokrajinske institucije koje su napustili kada je iz Vlade Kosova smenjen predstavnik Srpske Aleksandar Jablanović.
   
  Izvor: BETA


  PULS NARODA