PRETRAGA

SRBIJA NEĆE PREKINUTI PREGOVORE

 • 31/01/2013 08:04
 • Pregleda: 722
 • http://rtvpuls.com/vesti/srbija_nece_prekinuti_pregovore/575
 • A Vulin

  K.MITROVICA, 30. januar - Drzzava Srbija neche prekinuti dijalog sa prisstinskim vlastima u Briselu i sprovessche ono ssto je dogovoreno, izjavio je vecceras u Kosovskoj Mitrovici direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Aleksandar Vulin posle zahteva Srba sa Kosova da se prekinu pregovori.

  Na danassnjem mitingu u Kosovskoj Mitrovici kojem je prisustvovalo oko 10.000 ljudi, aklamacijom je prihvachena deklaracija u kojoj se kazze da niko nema pravo da ukida institucije Srbije koje deluju na severu Kosova i zatrazzen prekid pregovora.

  Vulin je, medjutim, novinarima u Kosovskoj Mitrovici rekao da bi prekid dijaloga u Briselu bio veoma loss za Srbe.

  "Smatramo da bi prekidom dijaloga ostvarili veliki prostor za privremene institucije u Prisstini da se zaboravi ssta su radili sa grobljima, da se zaboravi ssta rade sa zzivim Srbima, na svo nasilje kojem su skloni i da se fokus medjunarodnih svetala usmeri na Srbiju i kazze: oni neche ressenje", rekao je Vulin.

  "Hochemo ressenje, hochemo pregovore i sporazume, ali oni moraju biti u okviru onoga o ccemu smo govorili kroz platformu, onome ssto je
  nassa Skupsstina govorila, ssto je politika nasse Vlade i predsednika Republike", dodao je on.

  Vulin je istakao da sa pazznjom prati ssta kazzu Srbi sa Kosova, ali je istakao da su pregovori sa prisstinskim vlastima neophodni.

  "Pregovori nisu prijatni i njima se niko ne raduje, ali nuzzni su i zbog severa i juga Kosova i Metohije, ali i zbog Srbije. Sa velikom pazznjom i razumevanjem pratim sve ssto kazzu Srbi na Kosovu i Metohiji", rekao je Vulin.

  Vulin je rekao da danassnji miting u Kosovskoj Mitrovici pokazuje da Srbi sa Kosova osechaju veliko nepoverenje jer su "puno puta izigrani
  i prevareni".

  "Mi ne pravimo drugu drzzavu i niko neche terati Srbe na KiM da postanu deo druge drzzave. Niko nema taj mandat, a joss manje imamo tu zzelju", naglasio je Vulin.

  Izvor: BETA


  PULS NARODA