PRETRAGA

SRPSKA LISTA NASTAVLJA BOJKOT IZBORNE KAMPANJE

 • 31/05/2014 08:51
 • Pregleda: 963
 • http://rtvpuls.com/vesti/srpska_lista_nastavlja_bojkot_izborne_kampanje/4351
 • GRAČANICA, 31.maj - Srpska lista i dalje bojkotuje kampanju za parlamentarne izbore na Kosovu.Nosilac liste Branimir Stojanović očekuje da Centralna izborna komisija promeni odluku o biračkim odborma i povećanju broja glasova za prelazak cenzusa kada su u pitanju manjinske partije.„Mi smo već rekli šta je naš stav, očekujemo da se na taj stav reaguje i da se jasno odrede, pre svega ljudi iz međunarodne zajednice, da je poštovanje zakona važna stvar. Očekujemo i da nam kažu da li mi ovde igramo po istim pravilima, ili pravila mogu da se menjaju u skladu sa dnevnopolitičkim interesima“, rekao je Stojanović. Srpska lista ostaje pri stavu da, ukoliko sporna odluka ne bude promenjena,  odustane od učešća na parlamentarnim izborima.„Mi smo jako bliski tome i mi smo jedinstveni sa svima i na severu i na jugu i prosto ne želimo da učestvujemo u nečemu što može da opravda unapred izgubljenu utakmicu i da ispuni neku formu kojom bi mi izgledali kao neka dekoracija“.
  Ni predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović ne isključuje mogućnost bojkota parlamentarnih izbora.„Nama sigurno nije bila namera da prekinemo izborni proces i da to bude posledica bojkota, to je još jedno upozorenje za sve one koji imaju mogućnosti da reše ovaj problem jer problem nije nerešiv. Mi samo tražimo da se poštuju pravila i zakoni po kojima smo se i kandidovali za ove izbore i ukoliko počinjemo jednu utakmicu sa jednim pravilima i usred te utakmice menjate pravila, mislim da je to nešto što ne bi niko prihvatio, kaže Petrović.Prema njegovim rečima, neprihvatljivo je da Centralna izborna komisija preuzima ulogu Ustavnog suda i ulogu parlamenta i donosi ovakve odluke.
  “To nije njihov mandat. Njihova uloga je da što bolje i što kvalitetnije obezbede ove izvore i da ovaj izborni proces sprovedu na najvećem stupnju demokratije, da se omogući svakom učesniku šansa i prilika da uzmu učešće. To je uloga CIK-a da nam olakša ovaj izborni process, a ne otežava”, kaže Petrović.Izvor: Kim radio.
   


  PULS NARODA