PRETRAGA

SRPSKA LISTA OSUDILA NASILJE U KOSOVSKOJ MITROVICI

 • 11/04/2015 09:07
 • Pregleda: 202
 • http://rtvpuls.com/vesti/srpska_lista_osudila_nasilje_u_kosovskoj_mitrovici/5844
 • K.MITROVICA, 11.april - Srpska lista saopštila je  sinoć da napadi koji su se dogodili danas u severnom delu Kosovske Mitrovice zaslužuju svaku osudu i nisu put ka smirivanju tenzija.
  Napadi koji su se dogodili danas u Kosovskoj Mitrovici zaslužuju svaku osudu i taj put ne vodi ka smirivanju tenzija, saopštila je večeras Srpska lista reagujući na napad na tri Albanca i dva Bošnjaka koji su povređeni kada su na njih nasrnuli nepoznati napadači.
  “Svaki napad koji iniciraju Albanci, a koji nikada ne osude albanski politačari iz Prištine, nažalost često izazove spiralu nasilja u kojoj posledice trpe nevini ljudi”, smatraju u Srpskoj listi.
  Srpska lista je pozvala kosovsku vladu da se povede primerom Srpske liste i da osudi svaki napad na građane bez obzira na njihovu nacionalnost, da svojim delovanjem radi u pravcu privodejnja odgovornih pravdi i neselektivnog kažnjavanja. 
  To je jedini način da kosovska vlada počne da gradi sistem vrednosti jednak za Srbe, Albance i sve ljude koji žive na Kosovu i Metohiji, zaključeno je u saopštenju Srpske liste koje je potpisao njen predsednik Aleksandar Jablanović.
   
  Izvor: Tanjug
   
   


  PULS NARODA