PRETRAGA

STANOVI ZA OPSTANAK

 • 09/04/2015 07:54
 • Pregleda: 221
 • http://rtvpuls.com/vesti/stanovi_za_opstanak/5824
 •  

  BANJSKA , 9. April - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uručio je juče  u Banjskoj ključeve za 12 stanova i najavio da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju sredstvima Vlade Republike Srbije ove godine u južnoj pokrajini završiti četiri stambene zgrade sa više od 40 stambenih jedinica.

  "Današnji dan je veoma važan, i suštinski i psihološki za naš narod ne samo u Banjskoj već i na čitaviom severu Kosova i Metohije", rekao je Marko Đurić i dodao da je ovo samo jedna od pomenute četiri zgrade.

  "Završili smo i 27 kuća za raseljena lica a ove godine započeli smo i jedan mnogo ambiciozniji projekat vezan za povratak i nadam se da ću u najskorije vreme imati priliku da ga predstavim", kazao je on.

  Đurić je podsetio da će u zgradi u Banjskoj , osim stanara različite životne dobi, stanovati i sedamnaestoro dece i ocenio "da je to jasan znak da mi nastavljamo našu borbu da živimo na ovim prostorima sa kojih smo punih 15 godina samo proterivani i izloženi raznim pritiscima sa ciljem da nas bude što manje".

  "Pokazujemo našu nepokolebljivost i želju da opstanemo i ostanemo na ovim prostorima" rekao je Đurić.

  On je najavio i niz drugih razvojnih projekata uključujući i izgradnju savremene banje i lečilišta i izrazio nadu da će uskoro biti označen početak radova na izgradnji banjskog kompleksa u Banjskoj.

  Za izgradnji stanova za koje su danas podeljeni ključevi utrošeno je 23 miliona dinara.

   

  Izvor: TV Most

  Foto: TV Most


  PULS NARODA