PRETRAGA

STEFANOVIĆ: PRIŠTINA NEMA VIŠE IZGOVOR ZA PREGOVORE

 • r.micanovic
 • 08/12/2014 17:24
 • Pregleda: 278
 • http://rtvpuls.com/vesti/stefanovic:_pristina_nema_vise_izgovor_za_pregovore/4981
 • BEOGRAD, 08.decembar - Šef poslaničkog kluba Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović izjavio je danas da bi imenovanje tri srpska ministra u kosovskoj vladi bila dobra vest i ocenio da Priština više nema izgovor da blokira proces pregovora sa Beogradom.
  Stefanović je izrazio žaljenje što će uticaj srpske manjine na politiku kosovskih institucija, verovatno, na žalost, ostati i dalje mali.
  "Verovatno će taj uticaj ostati, na žalost, i dalje mali i onako sa snažnim ucenjivačkim kapacitetom od strane albanske etničke većine", rekao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije.
  Komentarišući najavu imenovanje tri srpska ministra u novoj kosovskoj vladi, Stefanović je rekao da to može biti dobra vest, u smislu da se ubrzaju procedure i koraci oko formiranje zajednice srpskih opština, koju svi željno očekuju.
  Stefanović očekuje da će se uskoro početi sa dugo najavljivanim i obećavanim delom Briselskog sporazuma, a formiranjem nove kosovske vlade, prema njegovoj oceni, biće odblokiran proces pregovora Beograda i Prištine, jer više nema opravdanja Prištine da sa tim odugovlači. Izvor: Tanjug
   


  PULS NARODA